• HOME
  • ABOUT
  • CONTACT

piece by piece

  • ABOUT
  • Comments Count
  • CONTACT
  • Idealista feed
  • Tietoja Blogaajasta

LOUNASLEIPIÄ & LEMPIMAKUJA

6.3.2019 in Ruoka & leivonta

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa.

Kuinka te miellätte leivän? Onko se pelkkä arkinen välipala, vai lähdettekö myös hifistelemään voileipien kanssa niin, että se nousee herkuksi arjen yläpuolella? Meillä leipää syödään vaihdellen. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Leipä on sekä arkinen herkku, että myös monesti tarjolla jopa juhlissa – täytteillä on tässä toki suuri rooli, mutta vielä tärkeämpää on se, millaista leipää lautasella on!

Suomessa nähdään leipä enimmäkseen juuri sellaisena tylsänä ja nopeana vaihtoehtona. Useimmiten juuri välipalana – vaikka se taipuu todella helposti myös täyttäväksi ja monipuoliseksi lounaaksi. Leivän ei tarvitse olla pelkkä ruoan lisuke, sillä se toimii loistavasti ihan pääosassakin. Itseasiassa, kun valikoit laadukkaan leivän kaveriksi just ne omat ruokaisat lempitäytteet, syntyy kädenkäänteessä kokonainen ateria, eikä tylsyydestä ole tietoakaan. Voileipien kanssa voi oikeasti varioida vaikka loputtomiin!

Etenkin viikonloppuisin meidän perhe tykkää herkutella paistopisteiden tuoreilla leivillä, mutta nyt kaupan hyllyyn on ilmestynyt varteenotettava herkkuleipä sopivan kokoisessa pakkauksessa. Tämä leipä ei ole mikään perus paahtis, vaan todella täyteläinen ja mehevä – Vaasan Maku. Ja juuri tuon nimensä mukaisen maun mukanaan tuo taikinajuuri, johon leivät on leivottu. Maku-leipiä löytyy kahdenlaista; Vahvaa ja Lempeää, toinen ruisjuureen leivottu ja toinen kaurajuureen leivottuna.

Molemmat Maku-vaihtoehdot ovat täydellisiä pohjia lounasleiville ja itse vein arkileivät nextille levelille kahdella eri täytteellä. Vahva sai ylleen omaa ikilempparia, eli skagentäytettä tillillä ja tuoreella sitruunalla. Lempeälle leivälle levitin taas täytteen, jonka inspiraationa toimi somehitti #uunifetapasta. Uunifeta ja miniluumutomaatit oliiviöljyllä ja mausteilla toimii törkeän hyvin myös leivällä – kokeilkaa!

RESEPTIT

SKAGEN

  • 350g katkarapuja pakkasesta
  • 300g creme fraisea
  • n. 1dl majoneesia
  • loraus sitruunamehua
  • n. 1dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • n. 1rkl Dijon sinappia
  • ripaus suolaa ja pippuria

1. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. 2. Sekoita ravut, creme fraise, majoneesi, sitruunamehu ja sinappi keskenään. 3. Hienonna tillit ja lisää seokseen. 4. Viimeisenä mausta suolalla ja pippurilla, sekä tarkista maku. 5. Täyte levitetään leivälle ja viimeistellään tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleella.

UUNIFETA

  • Pala fetajuustoa (oma lemppari on Patros)
  • 1rasia miniluumutomaatteja
  • 1 makea chili
  • muutama loraus oliiviöljyä
  • sipaus suolaa ja pippuria
  • tuoretta basilikaa

1 . Lämmitä uuni 200asteeseen. 2. Asettele feta ja halkaistut miniluumutomaatit uunipellille. 3. Pilko makea chili fetan päälle ja ripottele koko komeuden päälle oliiviöljyä ja mausteet. 4. Paahda uunissa oman maun mukaan niin, että tomaatit ja juusto ottaa kuitenkin hieman väriä pintaan. 5. Uunista tullut feta hajoitetaan ja nostellaan leipien päälle, jonka jälkeen astellaan myös tomaatit leivälle. Leivät viimeistellään tuoreella basilikalla.

Näiden herkkureseptien lisäksi saan pyöräyttää teille käyntiin myös KILPAILUN!

Palkinto on herkullinen, sillä sulla on mahdollisuus voittaa kassillinen Maku-leipää. Kerro tämän postauksen kommenttiboxissa, mikä on sun lempparitäyte täydelliseen sandwich nautintoon? Jätä kommentti 13.3.19 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Kilpailun tarkat säännöt löydät täältä.

Suosittelen tsekkaamaan vielä Vaasan verkkosivut, joista löydätte rutkasti lisää inpsiraatiota voileipien tekoon! Omaan kokeiluun menee ehdottomasti ainakin Lempeä kana-avocadoleipä sekä Vahva halloumileipä.

Nyt toivottelen teille kivaa keskiviikon jatkoa!

x Essi

Tags : arkiruoka, inspiroivaa arkiruokaa, reseptit, ruoka & leivonta

Previous JOULUN MAKEIMMAT MUISTOT & KANELIJUUSTOKAKKU
Next AJATUSMAAILMANI MAIDOSTA

Related posts

VIIKONLOPPULEMPPARI / NACHOS SUPREME

KESÄN LEMPISALAATTI ON TÄÄLLÄ TAAS

HOTELLIVIIKONLOPPU LUONNON HELMASSA KESKELLÄ HELSINKI...

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenna sanoo

    6.3.2019 16:33

    Tonnikala, valkosipulituorejuusto ja mausteita 🙂

    Vastaa
  2. Airi sanoo

    6.3.2019 17:58

    Kyllä se on savulohi-täyte, savun maku on sellainen joka herättää nälän kunnolla ja vaikkei olisikaan niin iso nälkä niin silti aivan ihana.

    Vastaa
  3. Tiina sanoo

    6.3.2019 18:52

    Maustamaton tuorejuusto, savuporo rouhe, mustapippuri, valkosipuli ja punasipulista tehty levite ?? toimii mm. leivän päällä, ruisnapeissa, uuniperunan kanssa ?

    Vastaa
  4. Taru Konttinen sanoo

    6.3.2019 20:05

    Pekonin ja avokadon yhdistelmä toimii ?

    Vastaa
  5. t sanoo

    6.3.2019 20:38

    Mozzarella, tomaatti ja rucola sopii hyvin! Tai ihan tylsä perusjuusto-tomaatti-salaatti.

    Vastaa
  6. Sandy sanoo

    6.3.2019 21:54

    Kanan ja pekonin yhdistelmä on bueno 🙂

    Vastaa
  7. Oona sanoo

    6.3.2019 22:39

    Mun ehdoton lempparitäyte leipien päälle on feta-tomaatti-punasipuli-oliivi – mössö. Se on sellainen leffaillan herkku rapsakan paahdetun leivän päällä yai tarjottavana kahvin kaverina taikka juhlissa. Toimii tilanteessa kuin tilanteessa! Niiiiin hyvää?

    Vastaa
  8. Jenni sanoo

    6.3.2019 23:07

    Kana-bbqsoossi-majo-paprika-ananas +rapea salaatti!

    Vastaa
  9. Rose sanoo

    6.3.2019 23:08

    Avocado muussattuna, päälle kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa, ja hetkeksi uuniin jotta juusto sulaa. Nam!

    Vastaa
  10. Em sanoo

    7.3.2019 03:10

    Rapsakasti paahdetun leivän väliin juustoa, kalkkunaleikettä, avocadoa, tomaattia ja kurkkua.

    Vastaa
  11. Merja sanoo

    7.3.2019 06:43

    Ikisuosikkini on voileipäkakkuunkin sopiva täyte: kinkku/maustamaton tuorejuusto/tuore paprika tai suolakurkku/+mausteet.

    Vastaa
  12. Jenna sanoo

    7.3.2019 07:48

    Avokaado ja kananmuna ?

    Vastaa
  13. Anna sanoo

    7.3.2019 11:50

    Tuorejuusto ja ruohosipuli, maistuu ihan kesä! ?

    Vastaa
  14. Kukka sanoo

    7.3.2019 12:11

    Lempparitäytteessä on paljon voita, salaattia, kurkkua ja jotain ihanaa juustoa!

    Tosin rakastan voileipiä, joten kaikki erilaiset täytteet innostaa 🙂

    Vastaa
  15. mammatuinen sanoo

    7.3.2019 19:39

    Paahdettu jälkiuunileipä, voita, juustoa, avokadoa, tomaattia ja päälle ripaukset mustapippuria ja herbamarea. Basilika, paprika ja kananmuna toimittaa myös tässä kombossa.

    Vastaa
  16. heli sanoo

    7.3.2019 22:20

    Tehdään usein kolmioleipiä tonnikalatäytteellä, suolakurkkua salaattia ja tomaattia lisäksi. ?

    Vastaa
  17. Riina heija sanoo

    8.3.2019 16:16

    Pesto, mozzarella tomaatti. Varma valinta aina 🙂

    Vastaa
  18. Reetta sanoo

    8.3.2019 16:22

    Kunnon lohi-avokadoleipä on ihanaa. Lohta, avokadoa, tuorejuustoa, rucolaa, tomaattia tai mitä milloinkin. 🙂

    Vastaa
  19. Marjo sanoo

    9.3.2019 08:31

    Paahdettu ruisleipä ja päällä savukala-sipuli-raejuusto-mössö. Mummo tekee näitä AINA kun menen käymään?

    Vastaa
  20. Sara Stenström sanoo

    9.3.2019 10:07

    Kana, pekoni ja mozzarella, tai savulohitäyte! ?‍♀️

    Vastaa
  21. Elina.P sanoo

    9.3.2019 15:12

    Tomaatti, mozzarella , basilika

    Vastaa
  22. Sannamarianna sanoo

    10.3.2019 22:25

    Tonnikalatahna, johon tulee majoneesia, suolakurkkupaloja, mausteita, tonnikalaa. Lisäksi keitettyä kanamunaa viipaleina ja kasviksia.

    Vastaa
  23. Mirka sanoo

    12.3.2019 06:50

    Skagen ja avokado-mozzarella kuuluu lemppareihin. Myös lämpimiä voileipiä tulee tehtyä monesti iltaisin vaihtalevilla täytteillä.

    Vastaa
  24. anna s. sanoo

    12.3.2019 13:42

    Voita, oltermannia, meetvurstia, paistettu kanamuna pippurimausteella ja kurkkia 🙂 Nam 😛

    Vastaa
  25. niina sanoo

    12.3.2019 14:10

    Rapean maalaisleivän päälle valkosipulin kynttä hangattuna, oliiviöljyä tomaattia ja tuoretta basilikaa. Nam

    Vastaa
  26. hilkka sanoo

    12.3.2019 14:27

    Voita, juustoa, kinkkua, avokadoa ja kurkkua 🙂

    Vastaa
  27. Nina sanoo

    13.3.2019 18:19

    Lempparitäytteet kyllä vaihtelee aika ajoin, mutta juusto, kinkku ja vihannekset on aina hyviä

    Vastaa
  28. Heidihoo sanoo

    13.3.2019 20:16

    Melkein mikä tahansa juusto ja tomaatti + erilaiset mausteet ja yrtit on nyt pop!

    Vastaa
  29. Saara sanoo

    13.3.2019 23:53

    Ruispaahtoleipä ja päälle avocadoa sitruunalla ja mustapippurilla sekä paistettua kananmunaa

    Vastaa
  30. Tanja sanoo

    14.3.2019 16:52

    Kanaa, pekonia, tomaattia ja jotain hyvää juustoa.

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle anna s. Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Piece by Piece on hyvän fiiliksen lifestyleblogi, jossa on inspiroiduttu elämän kauniista puolista vuodesta 2012 alkaen. Blogin sisältö vaihtelee perhearjesta, juhlaan, tyyliin, resepteihin ja kauneusjuttuihin. Lisäksi isossa osassa on sisustus ja häät, joita tanssitaan vihdoin kesällä 2021. Tervetuloa mukaan!

OTA YHTEYTTÄ: essi.vehkala@gmail.com

I N S T A G R A M

K A T E G O R I A T

  • Hyvinvointi
  • Kauneus
  • Koti & sisustus
  • Muoti
  • Näkökulma
  • Oma elämä
  • Parisuhde & perhe
  • Perhe
  • Puheenaiheet
  • Ruoka
  • Ruoka & leivonta
  • Tyyli
  • yleinen

B L O G I A R K I S T O

Copyright © 2025 piece by piece · Theme by SheShoppes

Copyright © 2025 · Bella Banana for Genesis on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään