Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dansukker kanssa.
Se olisi jo joulukuun VIIDES! Nyt tuntuu siltä, että joulu saattaa yllättää sittenkin vähän tänä vuonna. Luulin olevani kaiken fiilistelyn ja suunnitelmien kanssa tosi ajoissa, mutta ei. Töiden aloitus on kieltämättä pistänyt pasmat hieman sekaisin, ja vikat pari viikkoa on mennyt aikamoisessa härdellissä hoitaen ties mitä asioita. Jouluaskareet ovat jääneet pakon edessä harmittavan vähiin ja suurin osa lahjoistakin on vielä hankkimatta, sekä perinteiset lasten kuvista teetetyt joulukortitkin on tilaamatta. Se voi olla, että tänä vuonna meidän perheen joulutoivotukset lähtee kuvaviestinä puhelimen välityksellä perheelle ja ystäville. Tänä jouluna on osattava ennen kaikkea höllätä, ja ottaa rennosti – sillä edes hoppu ja arkihärdelli ei voi estää nauttimasta tästä vuoden ihanimmasta ajasta!
Vaikka kiirettä on pitänyt, niin ollaan me myös onnistuttu nappaamaan muutamia pieniä jouluhetkiä sieltä täältä. Joulun odotus on joulussa ehkä jopa se paras osuus. Mielestäni erilaisia jouluhetkiä saa ja kannattaa alkaa järjestää arjen keskelle heti marraskuussa, ja nyt joulukuun alkupuolella on jo hyvä aika aloittaa jouluiloittelu kunnolla ja herkutella jouluisilla mauilla ihan tosissaan. Joulua odotellessa on helppo virittäytyä rentoon moodiin ja viettää aikaa omien rakkaiden kanssa, vaikka juuri keittiössä puuhaillen. Samalla ne makeimmat joulumuistot syntyvät kuin itsestään. Yhtä meidän pientä jouluhetkeä pääsette fiilistelemään tässä Dansukkerin kanssa kaupallisessa yhteistyössä toteutetussa postauksessa. Nauttikaa ja napatkaa joulun jouluisin juustokakku-ohje talteen!
Yksi kaunis ja kuulas iltapäivä vietettiin Milan kanssa leipoen aivan kaksistaan. Tarkoituksena oli testata yhtä viritelmää joulun jälkkäripöytään. Oltiin mietiskelty tytön kanssa jo pariin otteeseen syksyn aikana, että mikä voisi olla herkku, josta myös mummit ja papat tykkäisivät. Milan mieleen tuli nopeasti juustokakku, mutta sellainen, joka maistuisi myös joululta. Nopeasti lyötiin viisaat päät yhteen ja keksittiin, että kakussa voisi yhdistyä joulupuurolta tuttu mauste – kaneli. Siinä se sitten oli, kanelijuustokakku. Ja uustokakkuhan toimii aina, siitä tykkää niin vauvat kuin vaaritkin!
Lopulta kakku onnistui aivan superhyvin, vaikka itse sanonkin ja se katosi parempiin suihin melkoisella vauhdilla! En tiedä olisikohan reseptin salaisuus jopa ensimmäistä kertaa testaamani Dansukkerin Vaalea Luomusiirappi? Se voi jopa olla! Voin rehellisesti sanoa, että tämä on yksi parhaimmista juustokakuista, mitä olen ikinä tehnyt! Toivottavasti tekin otatte kokeiluun!
KANELIJUUSTOKAKKU
- Pohja:
- 150g Bastogne keksejä
- 60g voita
- Täyte:
- n. 1dl Dansukker Vaalea Luomusiirappi
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 2rkl luomu kanelia
- 4 liivatelehteä
- n. 3rkl vettä
1. Sulata voi ja murskaa keksit esim. tehosekoittimessa hienoksi murskeeksi. 2. Sekoita ne keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin kovettumaan. 3.. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 4. Sekoita sitten siirappi, tuorejuusto ja kaneli keskenään. Vaahdota vaniljakastike toisessa kulhossa. 5. Liuota sitten liivatteet kuumaan veteen ja valuta liivateliuos ohuena nauhana tuorejuustomassaan samalla sekoitellen. 6. Lisää massaan myös varovaisesti sekoittaen vaahdotettu vaniljakastike. 7. Kaada täyte kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta. 8. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai mieluiten yön yli. 9. Koristele vaikka pipareilla, kanelitangoilla ja Dansukkerin Tomusokerilla!
Minkälaisia jouluhetkiä teillä on jo vietetty? Seuraavaksi me aiotaan Milan kanssa askarella kransseja ja paistaa ekat piparit viikonloppuna! En malta odottaa sitä tuoksua, joka valtaa kodin piparitalkoissa! Lisää inspiraatiota joulun tunnelmointiin ja herkkuhetkiin löydät Dansukkerin sivuilta TÄSTÄ.
Nyt toivon teille jo ennakkoon rauhallista itsenäisyyspäivää huomiselle! <3
x Essi
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : joulu, juhlainspiraatio, lapset, leipominen, reseptit, ruoka & leivonta
Jätä kommentti