Kivaa alkavaa viikonloppua! Sen kunniaksi nostan blogiin vuosien varrelta viikonloppujen vakiokalustoon kuuluvan lempparin, aivan sairaan hyvän Nachos Supreme – reseptin, joka maistuu joka kerralla aivan yhtä hyvältä!
Nachovuoka on ollut viikonloppujen lemppari jo vuosia, mutta sen resepti on kieltämättä vaihdellut ja hakenut muotoaan. Välillä täytteisiin on kuulunut jopa oliiveja ja fetaa, sekä uunissa on käynyt kastikkeetkin, mutta nyt jo pidempään meillä on ollut käytössä tämä luottoresepti, jolla saa ihan parhaan lopputuloksen aikaan. Nachos Supreme on erityisesti meillä Nikon lempiruokaa viikonloppuisin, ja hän toivoo tätä about aina, kun satun kysymään ruokaideoita. Eikä kyllä ihme, tää on maistunut myös monille vieraille, joille ollaan tätä herkkua tarjouttu illanistujaisten tarjottavana.
Sen pidemmittä löpinöittä, tässä teille ohje superherkulliseen Nachos Supreme -vuokaan!
NACHOS SUPREME
- Nachoja, n. puolet isosta pussista
- 400g naudan jauhelihaa 10%
- Taco-mausteseos lihalle
- 150g cheddar juustoraastetta
- 2 isoa tomaattia
- 1 punainen paprika
- puolikas purjosipuli
- jalapenoja
Lisäksi salsaa & creme fraisea annoksen kylkeen!
Ruskista jauheliha sen omassa rasvassa ja lisää joukkoon pilkottu purjosipuli ja kypsennä hetki. Tämän jälkeen lisää mausteseos, sekä vesi ja hauduttele muutamia minuutteja, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Jauhelihaseoksen kypsentämisen aikana kannattaa pilkkoa myös tomaatit ja paprikat valmiiksi. Seuraavaksi kasataan vuoka, joka aloitetaan ensimmäisellä nachokerroksella – levitä puolet nachoista vuoan pohjalle, jonka jälkeen puolet myös muista aineksista, muuten järjestyksellä ei väliä, mutta lisää juustoraaste aina viimeisenä. Sitten vielä toinen kerros kaikkea ja uuniin 200 asteeseen noin 10minuutiksi. Tarjoile heti kuumana, ja lisää annoksen päälle reippaasti salsaa ja pari lusikallista creme fraisea.
Nyt jos huomisen herkkuruoka on vielä mietinnän alla, niin suosittelen kyllä nappaamaan tästä ideaa! Jos texmex maistuu, niin tää on varma valinta – lupaan!
x Essi
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : reseptit, ruoka, ruoka & leivonta, viikonloppu
Piitu sanoo
Vahva suositus cheddar raasteen tilalle pöntöllinen Koskenlaskija cheddaria. Sitä lusikoi ympäriinsä salsan kanssa ja uuniin. Toki juustoraaste kuuluu vielä päälle ? Mut testaa toi Koskenlaskija pönttö. S O G O O D!
Through chaos sanoo
Vielä ku tohon tekee itse guacamolen kylkeen ite en vois harkitakaan ilman?
Essi | piece by piece sanoo
Oi, kyllä toimisi varmasti!