Kirpsakkaa pakkaspäivän iltaa!
Täällä on tänään mittari näyttänyt parhaimmillaan -25 astetta, mikä kyllä puraisee poskiakin jo aika mukavasti. Minkäslaisissa lukemissa muualla on tänään menty?
Meillä on tällä viikolla vietetty lihatonta ruokaviikkoa, joka lähti itseasiassa ekaluokkalaisen ideasta. Viime viikolla suunniteltiin ruoat mitä tehdään ja käytiin kaupassa. On ollut muuten taas pitkästä aikaa ihanan helppoa, kun hyvin suunnitellun ruokaviikon myötä ei ole tarvinnut juosta joka toinen päivä kaupassa. Tästä suunnitelmallisuudesta täytyy ottaa taas tapa. Mutta niin, meillä on siis tämä viikko syöty kasvis- ja kalaruokia, joka on itseasiassa ollut tosi inspiroivaa monelta kantilta.

Viikon ruokalistan suunnittelussa lapset olivat vahvasti mukana ja ideoista suuri osa onkin meidän lasten suusta. Tässä listaus, mitä meillä tällä viikolla syödään:
- sienirisotto
- lohikeitto
- uunifetapasta lehtikaalilla tuunattuna
- pinaattikeitto & kananmunat
- avocadopasta
- kasvissosekeitto (ihana resepti alempana!)
- mozzarella-pesto-tomaatti- ja tonnikalapizza
- uunisei & riisillä
Lopulta tällainen viikko oli super helppo kasata, ja erilaisia herkkuruokia olisi listalle löytynyt useammaksikin viikoksi. Muutaman kerran tän viikon aikana on käynyt mielessä jo, että mitä jos tästä ottaisi ihan joka kuukausittaisen tavan? Ei huono idea ollenkaan. Toki kasvisruokapäiviä meillä on about kerran viikossa jo ollutkin, mutta tää veisi homman taas yhden stepin eteenpäin. Onhan meillä ollut tavoite jo pitkään vähentää punaisen lihan käyttöä askel askeleelta.


Yksi lemppareista lempparein kasvisruoka on ehdottomasti yllä olevista raaka-aineista valmistuva kasvissosekeitto – erityisen hyvää tämä on juuri tällaisina talvisina pakkaspäivinä. Vielä kun jaksaa kylkeen vääntää itsetehdyt sämpylät, niin talvipäivään täydellisempää ruokaa ei ehkä olekaan!
K A S V I S S O S E K E I T T O
Tarvitset:
- 6-8 perunaa hieman koosta riippuen
- 4 porkkanaa
- bataatti
- kukkakaali
- iso sipuli
- 2 Fond Du Chef -kasvisannosfondia
- 1pkt Koskenlaskija -juustoa
- 1,2l vettä
Tee näin:
Pilko kaikki kasvikset ja laita keittymään veteen isoon kattilaan. Lisää pian sekaan myös kasvisfondit. Keittele kasvikset pehmeäksi, jonka jälkeen nosta hetkeksi liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tämän jälkeen siirrä keitto takaisin liedelle ja lisää Koskenlaskija sekaan paloina ja kuumenna niin, että juusto sulaa keittoon.
Sitten onkin jäljellä enää paras osuus – SYÖMÄÄN! Tarjoile keitto esim. raejuuston kaverina ja tosiaan ne tuoreet sämpylät maistuu entistäkin täydellisemmältä tän keiton kanssa!

Onko teidän taloudessa säännöllisesti kasviruokapäiviä ja/tai -viikkoja? Jos ei niin suosittelen testaamaan!
Ja hei jos sulla on vinkata joku super hyvä kasviruokaresepti, niin laitappa kommenttiboxiin!
Nyt ihanaa illan jatkoa juuri sulle!
x Essi
Seuraa blogiani Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : arkiruoka, ARKISAFKAA, inspiroivaa arkiruokaa, kasvisruoka, kasvisruokaviikko, kasvissosekeitto, lihaton viikko, reseptit, ruokajutut
https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-arjen-nopeat/kukkakaalitacot-ja-cashewtahna
Viikonlopun herkkuruoka!
Meillä on aika hyvin toiminut periaate, että viikolla tehdään aina lihatonta ruokaa. (Kalaa syödään) Viikonloppuisin sitten välillä myös lihaa. On aika vaikea löytää lapsiperheessä maistuvia kasvisruokia, mutta muutamia luottoreseptejä on löytynyt. Suosittelen kokeilemaan kikherneitä, niistä saa monipuolisesti täyttävää ruokaa.