Rentouttavaa viikonloppua taas jälleen! Onpa ollut muuten perjantai. Siivosin pitkästä aikaa tänään oikein kunnolla, kun tätä meidän väliaikaiskämppää kävi illalla katsomassa mahdolliset uudet asukkaat. Siinä siivotessa konkretisoitui kyllä se karu fakta, että siivousmotivaatio ei oo ollut kovin korkealla täällä asuessa. Onhan se vaan totuus, että tässä raksa-arjessa ei oo paljon turhaa luppoaikaa, saati sitten aikaa jynssäillä kodin pintoja viikottain oikein huolella. No nyt on puhdasta, ja aion nyt kyllä skarpata viimeiset viikot, jotta loppusiivous täällä olisi mahdollisimman iisi!
No mutta mahtui päivään paljon muutakin kuin siivousta, mm. kauppareissu, leikkejä, pyykkäämistä ja rentoutumista hyvän ruoan ja viinin kanssa lasten mentyä nukkumaan – ja vielä nopea blogihetki ennen unia. Ihan tehokas ja hyvä päivä, vaikka kyllä toi pimeys alkaa tosissaan vaikuttamaan jo fiilikseen, ja lunta kaipaa jo ihan todella! Mites siellä? Joko marraskuu nyppii pimeytensä vuoksi? Ehkä täytyy alkaa miettiä jouluisia DIY-projekteja lisää, ne voisi toimia hyvin fiiliksen kohottajina!
Mutta hei, nyt se lupaamani arkiresepti vaihtui lennosta viikonloppulemppariin! Tänään nimittäin tehtiin tämän hetken lempparia meille aikuisille iltaruoaksi. Parmankinkku-mozzarella leivät on tällä hetkellä parasta mitä tiedän! Nää on ollut yksi viikonloppujen kestosuosikki pitkään, mutta versiot on eläneet vuosien varrella ja vasta nyt tuntuu, että se täydellinen resepti on hioutunut valmiiksi ja se on tottakai jaettava myös teille!
PARMANKINKKU-MOZZARELLA CIABATTA
1 kokonainen ciabatta (me ostetaan usein Lidlin paistopisteeltä tuoretta, mutta myös markettien esipaistetut passaa hyvin!)
1-2dl oliiviöljyä
4-6 valkosipulinkynttä
Täyte:
1pkt parmankinkkua
2pkt mozzarella
2 tomaattia
basilikaa
pestoa
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele leivät. Lorauta pieneen kulhoon reippaasti öljyä ja purista sen sekaan valkosipulinkynnet. Halkaise ciabatta ja leikkaa puolikkaat niin moneen osaan kuin haluat leivän jakaa. Asettele leivät uunipellille ja ripottele valkosipuliöljyt leipien päälle ja käytä uunissa noin 10 minuutin verran. Sillä aikaa kun leivät paahtuvat uunissa, leikkaa tomaatit ja valmistele muut täytteet. Me valmistetaan leivät kokoamalla täytteet randomisti leipien päälle samantien, kun ne tulevat uunista ulos. Se valkosipulin tuoksu on muuten huumaava! Mutta tosiaan yleensä järjestyksellä – mozzarella, tomaatti, parmankinkku, basilika ja viimeistely pestolla.
Nää ciabattat on melkoisen tuhtia tavaraa, joten menevät illallisesta tai vähän ronskimmasta iltapalasta helposti. Seuraksi sopiii tosi hyvin raikkaat salaatit, mutta tosiaan toimii myös ihan yksinään!
Meidän viikonloppu menee melko perus meiningeissä sunnuntaita lukuun ottamatta. Huomenna Niko on raksalla tuttuun tapaan aamusta iltaan, ja me lasten kanssa juonitaan päivän aikana vähän isänpäiväjuttuja ja tarkoitus on käydä vielä vähän kaupoilla, leipoa ja askarella kortteja. Siinähän se päivä sitten menee taas, ja sunnuntaina juhlitaankin sitten isosti isejä!
Nyt ihanaa viikonloppua vielä, ja kauniita unia <3
x Essi
Seuraa blogiani Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : reseptit, ruoka, ruoka & leivonta, viikonloppu, viikonloppulemppari
Airi Hecht sanoo
Miksi näitä sivuja ei saa tulostettua? Se jättää tulostamatta just tuon reseptiosuuden.
Essi | piece by piece sanoo
Hei kiitos kommentista, täytyypä ehdottomasti selvittää mistä johtuu moinen! Tuo ominaisuus ei ole mikään tarkoituksellinen, ja tottakai olisi kiva, että lukijat saisi just esim. reseptit tulosteltua kätevästi talteen 🙂