Aurinkoista tiistaita! Ompa vaan super kaunis päivä meneillään, kun aurinko on paistanut täydeltä taivaalta aamusta asti. Vaikuttaa tehokkaasti mielialaankin ihanan piristävästi, vaikka toimistossa tää päivä meneekin pääosin.
Tänään vuorossa taas arkisafkaa, tai oikeastaan tää ruoka, eli tortillavuoka passais enemmänkin viikonlopun herkutteluun, mutta menee tää toki arjessakin – etenkin jos tykkää texmex-tyyppisestä ruosta yhtä paljon kuin me! Tortillavuokia on meillä tehty vuosien varrella monenlaisia, mutta tällä reseptillä on ehdottomasti tullut paras, ja toki tää on varioitavissa moneen makuun. + iso plussa on se, että tää ruoka maistuu myös seuraavana päivänä jääkapin kautta lämmitettynä mikrossa!
TORTILLAVUOKA
- tortillalettuja (vuoan koosta riippuen 1-2pkt)
- 400-700g naudan jauhelihaa / onnistuu myös kanalla
- 1ps Santa Marian tacomaustetta
- Mutti -tomaattimurskaa
- paprikaa
- 1prk maissia
- pala purjoa
- 100g juustoraastetta
- lisukkeiksi tomaattia, salsaa, creme friasea, jalapenoja ja nachoja
O H J E : Pilko purjo ja paprika, jonka jälkeen aloita ruskistaa lihaa. Heitä pannulle mukaan myös purjot ja paprikat ja jatka paistamista niin kauan kun kasvikset hieman pehmenee. Tämän jälkeen tacomauste ja kaikki sekaisin, ja viimeisinpänä tomaattimurska ja jatka paistelua siihen asti kun suuri osa nesteestä on haihtunut pois. Sitten ladotaan raaka-aineet vuokaan samalla tyylillä kun lasagne > aloitetaan kastike kerroksesta ja sen jälkeen tortillaletut, jotka kannattaa itseasiassa leikata pienempiin paloihin. Meillä taisi tulla vaan kaksi kerrosta lettuja ja kolme kastikekerrosta. Viimeisenä sitten juustoraaste päälle ja koko komeus uuniin 200 asteeseen noin. 20 minuutiksi, jotta juusto ottaa kauniin värin pintaansa. Sitten nautiskelemaan lempparilisukkeiden kanssa, ja meillä tykätään tomaatista, salsasta, creme fraisesta ja ja jalapenoista! Nachot toimii kyljessä myös!
Viikonloppuna meillä taidetaan taas herkutella tortillavuokaa. Jos sä innostut kokeilemaan, niin huikkaa tänne – olisi ihana kuulla mitä tykkäsit!
x Essi
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : arkiruoka, ARKISAFKAA, reseptit, ruoka & leivonta, texmex, tortillavuoka, viikonloppuruoka
Emilia sanoo
Moi! Tein hetki sitten reseptilläsi kana-uunipastaa, se oli superhyvää ja varmasti tehdään jatkossakin! Ja tämäkin resepti menee ehdottomasti testiin, kiitos näistä 🙂
Essi | piece by piece sanoo
Moikka Emilia! Kiitos palautteesta, ihana kuulla ja iso ilo, että nää reseptit päätyy muillakin kokeiluun! Aurinkoista kevättä sinne <3
Minttu sanoo
Hei, meillä on tehty jo kumpaakin, sekä kanapastavuokaa että eilen tätä tortillavuokaa! Älyttömän hyviä molemmat vaikka ihan kaikkia ainesosia ei kaapista löytynytkään, kuten maissia tortillavuokaan.
Kiitos resepteistä, oottelen jo seuraavaa reseptiä 🙂
Essi | piece by piece sanoo
Moikka Minttu! Mahtavaa! Tosi kiva kuulla, että reseptit on päätyneet kokeiluun, lisää nimittäin intoa jakaa näitä lisää! Ihan huippua, että tykkäsittekin vielä – tällä viikolla lisään taas ainakin yhden reseptin tänne, joten pysy vaan kuulolla 🙂 Ihanaa kevättä sinne <3