• HOME
  • ABOUT
  • CONTACT

piece by piece

  • ABOUT
  • Comments Count
  • CONTACT
  • Idealista feed
  • Tietoja Blogaajasta

ARKISAFKAA / KANA-UUNIPASTA

6.4.2020 in Ruoka & leivonta

Heipat taas uuteen viikkoon!

Tuntuuko sielläkin siltä, että tää eristyksissä eläminen on yhtä kokkailua? Aamu alkaa aamupalan laitolla, siitä pari tuntia ja aletaankin laittaa jo lounasta. Tämän jälkeen meillä 3vee menee päiväunille, ja 6vee puuhailee omia juttuja omassa huoneessaan tai menee omaan pihaan touhuilemaan. Sitten kun kuopus herää on välipala-aika, jonka jälkeen melkein samantien saakin alkaa kokata illallista. Illan kruunaa vielä tottakai iltapala, joten kyllä sitä on viime viikkoina tullut vietettyä keittiössä tovi jos toinenkin!

Ei se keittiössä vietetty aika ole kyllä missään nimessä hukkaan kulunutta aikaa, sillä tällä hetkellä just kokkaaminen on myös tosi mieluista puuhaa ja on kiva etsiä uutta inspiraatiota uusia reseptejä kokeillen. Näinpä olen myös kuvaillut InstaStooreihin paljon ruokajuttuja, ja niin moni toivoi reseptejä myös blogiin, että päätin ottaa arkisafkat taas ohjelmistoon!

Viime viikolla kuvasin useampaa resepti-postatusta varten kuvat valmiiksi, ja ensimmäinen jakoon lähtevä herkkuruoka on kana-uunipasta, joka hurmasi meidän koko perheen. Tää uusi reseptikokeilu osui nappiin ykkösellä, ja molemmat lapset pyysi, että tehtäisiin tätä heti tällä viikolla uusiksi. Napatkaa kokeiluun – ette pety!

KANA-UUNIPASTA

  • 5 dl laadukasta Penne-pastaa
  • n. 1,5 l vettä
  • 700 g broilerin fileesuikaleita
  • valkosipulin kynsi
  • 1 kpl kana-annosfondi
  • öljyä
  • 150 g mozzarella raastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • rasia miniluumutomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria

Paista kasarissa fileesuikaleet tilkassa esim. oliiviöljyä ja heitä sekaan pilkottu valkosipulin kynsi ja mausteet. Kun suikaleet ovat kypsät, lisää vesi kasariin ja sulata annosfondi kiehuvaan veteen. Kaada raa´at pastat uunivuokaan ja lisää niiden päälle fileesuikaleet liemineen. Sekoita pasta, kanat ja liemi, ja sekoita mukaan myös 1/3 osa juustoraasteesta. Tämän jälkeen pinnalle miniluumutomaatit, loppu juustoraaste ja viimeistele lisäämällä kaiken päälle vielä purkillinen ruokakermaa. Tämän jälkeen koko komeus laitetaan reippaaksi tunniksi uuniin 180 asteeseen.

Tästä satsista meillä syötiin kahteen otteseen niin, että molemmilla kerroilla niin lapset kuin Niko santsasi lisää. Hyvällä tuurilla tästä pastavuoasta voisi syödä koko kööri pienempiä annoksia kolmeenkin kertaan.

Kertokaahan, että mikä on teillä just nyt koko perheen lempiruoka? Suoria linkkejä resepteihin jakoon mielellään myös, koska niin kuin sanottu, niin uusia ruokia on nyt aikaa kokeilla ja testailla enemmän kuin normaalisti!

Kivaa viikkoa kaikille!

x Essi

Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Tags : arkiruoka, ARKISAFKAA, reseptit, ruoka & leivonta, ruokajutut

Previous EARTH HOUR / KOKO PERHEEN KYNTTILÄILLALLINEN
Next ARKISAFKAA / TORTILLAVUOKA

Related posts

KESÄN LEMPISALAATTI ON TÄÄLLÄ TAAS

NOELIN 3V-SYNTTÄRIJUHLAT

HELPPO MUSTIKKAINEN TUOREPUURO

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. lahtiska sanoo

    11.4.2020 13:43

    Tosi hyvän näköistä, mutta oikea veden määrä taitaa olla n. 1,5 dl, ei n. 1,5 l?

    Vastaa
    • Essi | piece by piece sanoo

      14.4.2020 12:11

      Heippa! Itseasiassa ei, koska vettä tarvitsee paljon jotta pasta kypsyy uunissa 🙂

      Vastaa
  2. Magic sanoo

    18.4.2020 21:38

    Kiitos, tää oli tosi kiva ohje, tehty jo kahdesti 🙂 Tämä jää meidän ”arkiruokavalikoimaan”.

    Vastaa
    • Essi | piece by piece sanoo

      20.4.2020 11:00

      Oi ihana kuulla, että tykkäsitte! 🙂 ilahduttaa aina kuulla, että nää reseptit päätyy myös muiden lautasille! Kivaa uutta viikkoa sinne <3

      Vastaa
  3. Kepsu sanoo

    7.5.2020 14:29

    Reseptissä on ihan liikaa vettä, joka jäi lilumaan vuoan pohjalle. Puolet tuosta määrästä ehkä oikein.

    Vastaa
    • Essi | piece by piece sanoo

      7.5.2020 21:23

      Kiitos huomiosta 🙂 Voisiko pastalla, mitä käyttää olla eroa? Meillä toki jäi myös nestettä, mutta ei mitenkään älyttömästi.

      Vastaa
  4. Elotuuli sanoo

    24.8.2020 21:00

    Vettä tosiaan on aivan liikaa! Laitettiin puolet vesimäärästä ja silti pastat lilluu vedessä :/ tai vaihtoehtoisesti pastaa on aivan liian vähän.
    5 dl on hieman outo tapa määrittää pastan määrä. Maku oli kuitenkin hyvä 🙂

    Vastaa
    • Essi | piece by piece sanoo

      25.8.2020 17:03

      Kiitos palautteesta 🙂 Voikohan pastalla olla isokin merkitys, täytyypä testailla tätä nyt itsekin taas pienen tauon jälkeen, että missä voi mättää. Hyvä että kuitenkin maistui!

      Vastaa
  5. Petter sanoo

    19.1.2023 12:16

    Penne-pastan mittaaminen desilitroissa on omasta mielestä erikoista, mielummin grammoissa. Luulen että tämä on syy miksi annos epäonnistunut monilla.
    Seuraavalla kerralla ajattelin esikeittää pastat, jolloin tarvittava nestemäärä tulee olemaan paljon pienempi, mahdollisesti pieni määrä keitinvedestä mukaan vuokaan ihan vaan tärkkelyksen takia… Lisäisin myös sipulia kanan paistovaiheessa sekä mahdollisesti jotain fetajuustoa mukaan uuniin.

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Elotuuli Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Piece by Piece on hyvän fiiliksen lifestyleblogi, jossa on inspiroiduttu elämän kauniista puolista vuodesta 2012 alkaen. Blogin sisältö vaihtelee perhearjesta, juhlaan, tyyliin, resepteihin ja kauneusjuttuihin. Lisäksi isossa osassa on sisustus ja häät, joita tanssitaan vihdoin kesällä 2021. Tervetuloa mukaan!

OTA YHTEYTTÄ: essi.vehkala@gmail.com

I N S T A G R A M

K A T E G O R I A T

  • Hyvinvointi
  • Kauneus
  • Koti & sisustus
  • Muoti
  • Näkökulma
  • Oma elämä
  • Parisuhde & perhe
  • Perhe
  • Puheenaiheet
  • Ruoka
  • Ruoka & leivonta
  • Tyyli
  • yleinen

B L O G I A R K I S T O

Copyright © 2025 piece by piece · Theme by SheShoppes

Copyright © 2025 · Bella Banana for Genesis on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään