Kaupallinen yhteistyö K-Supermarketin kanssa*
Ruokaa ja erityisesti reseptejä käsittelevät postaukset ovat olleet heittämällä toivotuimpia postauksia koko blogihistoriani ajan. Helpot, nopeat ja terveelliset ideat arkiruokailuun ovat olleet kovaa huutoa, enkä ihmettele sitä perheen äitinä lainkaan. Haen itse myös paljon inspiraatiota meidän ruokapöytään somesta, blogeista ja erilaisilta ruokasivustoilta. Viime aikoina ruoka on kuitenkin ollut hieman pienemmässä roolissa blogissani, kun muut aiheet ovat ottaneet enemmän tilaa. Näin se on ollut ajoittain kotikeittiössäkin, kun aika on ollut kortilla. Kiireessä into ruoanlaittoon laskee, vaikka sen ei tarvitsisi mennä niin. Arkiruoka voi olla kaikessa helppoudessaankin inspiroivaa! Tämän tajuttuani intohimo ruoanlaittoon on lisääntynyt huomattavasti pienen tauon jälkeen, ja se varmasti tulee nyt näkymään teillekin. Uusia ja vanhoja lempireseptejä tuunataan ja pistetään ilolla jakoon – alkaen tästä postauksesta, joka on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-supermarketin kanssa.
Kuinka monta ruokalajia teidän arjessa pyörii? Meillä lautasella nähdään usein spaghetti bolognesea, kanasalaattia, avocadopastaa, erilaisia keittoja, uunilohta ja perunamuusia, italialaista makkarapannua, makaroonilaatikkoa, täytettyä bataattia ja kanakastiketta riisillä. En tiedä onko sattumaa vai ei, mutta spontaanisti kirjoitetussa ruokalistassani on yhtä montaa sorttia, mitä keskiverto suomalaisen arjessa pyörii – ruokalajeja on yhteensä siis yhdeksän. Ruokareviiriä olisi varmasti mahdollista laajentaa reippaasti, kunhan muistaa ottaa mukaan keittiöön enemmän rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta!
Tilanne on joskus ollut paljon huonompikin, jolloin meidän mielikuvituksettomassa keittiössä vuoroteltiin suurin piirtein jauheliha- ja kanakastikkeella. Tän hetken tilanteeseen voi siis olla oikeasti ihan tyytyväinen. Lisäksi kasviksia meillä on aina syöty lähes joka aterialla ja kasviruokien määrää on pyritty lisäämään jatkuvasti. Meillä on kuitenkin usein taipumus ikään kuin kangistua kaavoihin ja mennä useampi viikko niin, että samat ruoat pyörii eri järjestyksessä viikosta toiseen. Tähän pulmaan ratkaisuksi ollaan koettu ennakoiva ruokasuunnitelu, mikä tarkoittaa sitä, että jo viikonloppuna suunnitellaan tulevan viikon ruoat monipuolisesti ja mahdollisimman pitkälle.
Oon vahvasti sitä mieltä, että myös omalla ruokakaupalla on näppinsä pelissä silloin, kun haetaan inspiroitumista kokkaamiseen ja uusien juttujen kokeiluun. On todella iso etu, että ideoita voi saada vielä kesken ruokaostostenkin, vaikkapa kaupan käytävällä asiantuntevalta henkilökunnalta. Tästä ominaisuudesta pidän tosi paljon omassa K-Supermarketissani asioidessani. Inspiraatio tulee tarvittaessa vastaan heti sisäänkäynnillä, kun voi napata käteen uusimman K-Ruoka -lehden. Sieltä löydät aina just sen hetken kuumimmat reseptit ja superherkullisista kuvista ei yksinkertaisesti voi olla innostumatta. Luonnollisesti K-Supermarketin valikoima Herkkutoreineen vastaa myös täydellisesti, sitä mitä ruokakaupaltani toivon, eli ajanmukaisuutta, laadukuutta ja laajuutta. Kauppareissun kruunaa tietysti hyvä palvelu, sillä K-Supermarketissa henkilökunta on aina palvelualtis neuvomaan ja auttamaan, jos vaikka tietty raaka-aine on hukassa. Perheen äitinä sitä nykyään osaa arvostaa ihan eri tavalla sitä, että kaikki tarvittava löytyy yhden ja saman katon alta.
Tän viikon kauppareissulle suunnattiin avoimin mielin ja jotain uutta mielessä. Suunnitelmani oli löytää kolme uutta ruokaa, jotka sopisivat meidän perheen makumaailmaan, mutta toisivat sinne myös sopivia uusia raaka-aineita ja monipuolisuutta mukanaan. Ensimmäinen idea syntyi heti hevi-osastolla, kun eteeni sattui munakoiso. Siihen löysin helposti reseptin kruoka.fi-sivustolta ja ensimmäinen uusi tulokas meidän keittiössä oli päätetty – italialainen Melanzane, eli munakoisosta valmistettu herkullinen uunivuoka. Lisäksi keräsin ostoskärryihin raaka-aineet parmankinkku-parsapastaan sekä sienirisottoon.
Ylivoimaisesti herkullisin uusi tuttavuus oli parmankinkku-parsapasta, jonka alkuperäinen resepti on K-ruoan ja se löytyy TÄÄLTÄ. Tätä pastaa rakasti koko perhe, ja siitä tuli kova kilpailija avocadopastalle. Parsa itseasiassa taitaa ollakin tän hetken kuumin vihannes, joten tämän reseptin jakaminen teille tulee aika hyvään saumaan – vai mitä sanotte?
PARMANKINKKU-PARSAPASTA / 4 annosta
- 1 nippu tuoretta vihreää tankoparsaa
- 1pkt Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1rs Pirkka miniluumutomaatteja
- 250g Pirkka spagettia
- 1dl pastan keitinvettä
- 2rkl sitruunamehua
- 2rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
- 1dl Pirkka Parhaat pecorinoa raastettuna
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi: Pirkka Parhaat pecorinoa.
VALMISTUS: 1. Huuhtele parsat ja leikkaa puumaiset kantaosat pois. Seuraavaksi kuori kuorimaveitsellä ohuesti parsojen varret. 2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä parsat, parmankinkut ja tomaatit uunipellille ja paahda niitä uunissa kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkut rapsakoita, tähän menee noin 10 minuuttia. 3. Keitä spagetit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota osa keitinvedestä talteen ja valuta pastat lävikössä. 4. Sekoita kattilassa pastan joukkoon keitinvesi ja sitruunamehu, jonka jälkeen paloitellut parsat, murennetut kinkut ja paahdetut tomaatit. Viimeistele oliiviöljyllä, juustoraasteella ja mustapippurilla. Tarkista lopuksi vielä maku ja tarjoa heti pecorinon kera.
Aikaa valmistamiseen menee noin 30minuuttia, joten tuntitolkulla keittiössä ei tämän herkkullisen pastan kanssa tarvitse viettää. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan!
Lisää inspiraatiota uuden kokeilemiseen löytyy muuten tuoreelta Ruokareviiri-sivustolta sekä Ruokareviirin laajentajat – realitysarjasta. Ruokareviiriä sarjassa on laajentamassa mm. Aamulypsyn Perälä, joka tuoreimmassa jaksossa tietää olevansa jo pro, mutta kuinka vannoutuneen lihan rakastajan homma pysyy kasassa jättikatkarapujen kanssa? Käy kurkkaamassa jaksot TÄÄLTÄ.
Loppuun laitetaan vielä lukijakilpailu käyntiin! Kerro kommentissa, mikä tai mitkä ruoat on teidän arjen kulmakivet? Näin saadaan mahdollisimman paljon uusia ideoita jokainen, ja sen lisäksi yksi onnellinen voittaa 50euron arvoisen K-ryhmän lahjakortin. Osallistumisaikaa on 17.5 saakka ja kilpailun tarkat säännöt löytyvät TÄÄLTÄ.
x Essi
Seuraa blogiani Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : inspiroivaa arkiruokaa, K-Supermarket, kaupallinen yhteistyö, perhelifestyle, reseptit, ruoka, Ruokareviiri
Kasvissyöjänä ruokavalioni kulmakiviä ovat muun muassa munakkaat, kauden kasviksista tehdyt kasvispihvit ja ruokaisat salaatit. Helppoa ja muunneltavaa! 🙂
Oma helppo lempparini on munakas rulla, mihin voi laittaa periaatteessa mistä tykkää 🙂
Pakko kokeilla tuota pastaa, näyttää herkulliselta! Meillä tehdään usein makaronilaatikkoa, kiusauksia, kastikkeita ja keittoja. Melkeinpä samat helpot ruuat pyörii viikosta toiseen, joten olis kyllä toivottavaa kokeilla uusia reseptejä. 🙂
Tomaatti-linssikeitto ja jauhelihakastike nyt ainakin.
Risotot, erilaiset pastakastikkeet ja pastasalaatit helpottaa meidän perheen arkiruokailua 🙂
Voi vitsi, tuo parmakinkku-parsapasta mener kyllä testiin! Meillä syödään paljon chili con carnea, kanaa ja riisiä eri kastikkeilla, espanjalaista munakasta sekä lihapullia ja muusia 🙂
Makaronilaatikko ja avokadopasta ovat meidän perheen lempparit ?
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kesakurpitsalasagne tää on törkeen hyvää ja helppo ☺️
Keitoilla pärjätään hyvin arjessa, muussi ja lihapullat maistuu aina.
Linssit, kikherneet, nyhtis tai härkis yhdessä pilkottujen vihannesten (esim. uunijuurekset tai näin kesällä erilaiset kulhosalaatit) – noista saa nopeasti rakennettua tuhdin kasvisaterian ja loihdittua vatsantäytettä alta aika yksikön! Päälle sit siemeniä ja loraus hvyää öljyä ja balsamicoa!
Tuo pasta menee kyllä testiin! Meillä syödään eniten kanaa ja kasviksia, jauhelihakastiketta, lihapullia, sosekeittoja, uunibataattia tai perunoita jollain täytteellä . 🙂
Arjessa laatikko ja pasta ruoat, sekä keitot 🙂 Viikonloppuna sit jaksaa enempi panostaa 🙂
Munakkaat, keitot, kiusaukset, salaatit ja pastat tulevat hetkessä ja maistuvat kaikille!
Kasvikset (parsakaali,kukkakaali,ruusukaali,porkkana) ja kananmunat pannulla paistettuna on ihan lemppari ?☀
Nam mikä pasta! Meillä myös pastat on tällä hetkellä kovassa huudossa sekä erilaiset ruokaisat salaatit! ?
Meidän arjen kulmakivet ruokailussa ovat erilaiset pastaruuat: bolognese, makaronilaatikko ja katkarapupasta. ?Lisäksi ilman leipää ja maitoa emme pärjäisi! Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta kiireisessä arjessa arvostaa superhelppoa vatsantäytettä?
Meidän kahden kulttuuriin perheessä (Suomi-Bolivia) tehdään ruokia laidasta laitaan, mutta ihan ehdottomana ykkösenä on ollut perinteinen bolivialainen pähkinä-kanakeitto (sopa de maní), missä liemeen sekoitetaan hienonnettuja suolapähkinöitä! Keiton kaveriksi keitetään ja paistetaan kassavaa! Suosittelen kokeilemaan! 🙂
Erilaisia kasvispastoja tulee tehtyä tosi usein, tuoretomaattipasta ja feta-tomaattikastike on lemppareita.
Sosekeitot ja salaatit. Niitä päivittäin. 🙂
Kyllä se on se makaronilaatikko ? muutenkin erilaiset pastat maistuu yleensä koko sakille.
Pastat ja laatikot kelpaavat aina.
Pastapata nopea ja helppo arkiruoka
Risotot ja pastat meillä menee parhaiten :-)Uusin suosikki taitaa olla Parman pasta, jonka reseptin uudesta Pirkasta bngasin. Mukana.
Lihapullat, makaronilaatikko, cashewpasta ja kasvissosekeitto, siinäpä ne suosituimmat ?
Kasvissosekeitto, makaronilaatikko ja kanakeitto ovat meillä usein listalla. Ruokiin pyrin ”piilottamaan” mahdollisimman paljon kasviksia.
Lohikiusausta tulee tehtyä usein 🙂
Meillä arkiruoan kulmakivet on erilaiset salaatit. Tukevampi lounas syödään töissä, joten päivällinen on meillä vähän kevyempi. Salaattien kanssa on helppo varioida ja käyttää vaihtelevasti kanaa, jauhelihaa ja erilaisia juustoja 🙂
Keitot ja makaronilaatikko.
Meidän keittiössä kokkaillaan usein erilaisia keittoja, kuten pinaattikeittoa, sekä erilaiset pastat, ehkä lempparina pekoni+pinaattituorepasta!
Makaronilaatikko, lihapullat, lohilaatikko, bataattikeitto, broiskukastike… Nämä valmistuvat helposti arkisin. Viikonloppuna sitten nautiskellaan pidempään haudutettavia patoja, kuten karjalanpaistia tai palapaistia. Viikon aikana syödään ainakin yksi kalaruoka ja yksi kasvisruoka.
Kulmakiviä ovat kasvikset ja erilaiset salaatit 🙂
Yritän mahdollisimman usein vaihdella ruokia ja kokeilla uusia reseptejä niin ei tule kyllästymistä mihinkään. Ehkä useinmiten tulee turvauduttua ruskeaan kastikkeeseen koska siitä saa pienellä muuntelulla niin jauhelihakastikkeen, makkarakastikkeen kuin murekkeellekin kastikkeen.
Meidän allergiaperheessä pannassa on maito, muna ja kala. Syödään kiusauksia, keittoja, pastoja, kasvis-linssipatoja, chili con carnea, kanaa ja riisiä eri tavoin, tofua ym. Pidempi korsi -blogista oon saanut hyviä vegeohjeita. Kannattaa googlettaa myös ranskalainen omenakana, se on hyvää! Kiitos ohjeesta, menee heti kokeiluun ?
Kananmuna on kaikkien lemppari. 😀
Arkiruokana tykätään kanasta. Meillä just vaihtunut ruokvalio, joten vähän haetaan ruokia vielä. Mutta ennen lemppari oli kanaa, riisiä ja curry-kermakastike ja kylkeen Salaatti 🙂
Tomaattiset kastikkeet. Aina löytyy kaapista tomaattimurskaa, sekä jääkaapista paprikaa ja tomaattia. Niistä saa taiottua monenlaista 🙂
Salaatti; Salaattipohja on: Raastettua porkkanaa, silputtua valkokaalia, tomaattikuutioita, mandariinipaloja, ananasta, tämän kanssa paistettua broileria, kalaa tai pihvi. Seurana usein Chilimajoneesia.
Karjalanpaisti, sitä syödään monena päivänä.
Keittoja. Lapsetkin tykkää vaikkapa seitikeitosta ruisleivän kanssa.
Ihana resepti! Kulmakivinä uunilohi ja lohkoperunat itse tehtynä 🙂
Meillä lemppareita on erilaiset pastat, keitot ja perus jauheliharuoat! Kasvissapuskoista lapsille on kelvannut parhaiten ihana linssilasange. 🙂
Yrttibroilerinkoivet riisin kera
Suosikkejani ruoista ovat purjo- ja parsarisotot sekä broileri- ja lohirullat
Mitään varsinaisia kulmakiviä ei ruoanlaitossa ole, salaattia yritän tehdä joka päivä ruoan lisäkkeeksi. Makaronilaatikko sekä muusi ja lihapullat ovat lasten lempiruoat, jotain vaihtelua täytyisi kyllä ruokailuun kehittää.
Kesällä erilaiset salaatit kuuluvat viikon ruokalistaan usein!
Pinaattikeitto! Lämmittelen pakastetun pinaattikeiton silloin, kun en ehdi kokkailla muuta. Ja on se myös todella hyvää 🙂
Ruokaisat salaatit, joihin laitan quinoaa, kasviksia, hedelmiä, kesän tullen mansikoita, jotain hyvää juustoa ja pähkinöitä. Yksinkertaista ja niin hyvää! 🙂
Cannelonit, lihapullat ja erilaiset keitot. Kesällä grillataan paljon erilaisia lihoja ja niiden kanssa erilaisia kasvislisukkeita ja tietenkin keitellään uusia pottuja voi-sipulikastikkeen kera!
Mukana! Makaroni + jauheliha (makaronipata) sekä erilaiset juurekset (kasvissosekeitto).
Pastaruuat, lihapullat, keitot ja makaronilaatikko
Syödään usein perunoita ja jauhelihaa tai kanaa sekä kasviksia 🙂
Meillä on usein makaroonilaatikkoa ja ihan perusruokia.
Kesäkurpitsa, kana-kermakastike ja tsatsiki (ilman valkosipulia)!
Tykkään tehdä erilaisia versioita uunilohesta ja perunamuussista ?
Pastaa ja jauhelihaa menee aika usein ja siihen kaveriksi kasviksia. 🙂
Herkullinen toi pastaresepti.Kalaa ja broileria tulee syötyä usein.
Lihaton munakoisovuoka aivan ykkösherkku ja vaimon tekemä lasagne kreikkalaisen salaatin kera kakkosherkku.
Töihin evääksi ehdin usein tekaista tomaatti-avokado-mozzarellapastan. Nopeaa, helppoa ja ennen kaikkea hyvää. Pasta kiehumaan, sillä välin pilkotaan (kirsikka)tomaatit, avokado ja mozzarella. Jos kaapissa on, niin paahdan pinjansiemeniä sekaan.
Erillaiset pastat ja wokit vaihtelevilla höysteillä 🙂
Lasagne. Intialaiset ja thaimaalaiset curryt ja munakkaat.
Syön lähinnä kasvisruokaa ja teen paljon mm. kaalilaatikkoa, pinaattiruokia ja pastaa erilaisilla kastikkeilla.
Jonkinlaisia rutiinejakin on, mutta tykkään kokeilla usein uusia tuotteita. Lueskelen joskus myös reseptejä, joita tulee vastaan ja kuulostaa hyvältä. Sitten väsään niistä usein vähän muunnellut omat versiot ?
jauheliha-makaronia, pekonipastaa ja itsetehtyä pizzaa 🙂
Sienirisotto! Olin aina ajatellut että oikeaoppista risottoa on vaikea tehdä, mutta Italiassa asutun vuoden jälkeen se on jäänyt nimenomaan arkiruokaklassikoksi meidän perheeseen <3
Mä oon jo vuosia kerännyt reseptejä kansioon, josta on etenkin nykyään helppo poimia viikon ruokalistalle niin uusia juttuja kuin vanhoja tuttuja ruokiakin. Reseptejä poimin esim ruokapirkasta ja yhteishyvän ruokalehtisestä sekä tietysti blogeista ja netistä muutenkin. Täältä sun blogista oon kirjannut talteen lasagnen ohjeen, jota kokkaillaan säännöllisesti 🙂 Meidän ”ei oo mitään ruokaa” -hetkien pelastaja on yllättäen savusimpukkapasta, jonka ohjeen poimin alunperin WTD-blogista, ja jonka oon jakanut myös omassa blogissani täällä
http://yksipienielama.blogspot.fi/2018/02/katjan-keittiossa-wtdn-savusimpukkapasta.html
Ihan sairaan helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu taatusti myös meidän taaperolle. Tarvittavat raaka-aineet on (muovirasiaan!) säilötyt savusimpukat, täysjyväspagetti, valkosipuli ja hienostellessa tuore persilja. Valmistusaika noin 10 min. Suosittelen kokeilemaan!
Keitot ja perunaa erilaisilla lisukkeilla.
Erilaiset keitot ja laatikot 🙂
Jauheliharuoat
Erilaiset salaatit ja pastat.
Meillä neljä lasta ja elämä on joskus pelkkää ruoanlaittoa! 😉 Ruokaa tehdään isot satsit ja silti se häviää nälkäisiin suihin nopeasti. Miehen lemppari on kanakastike pekonilla ja fetajuustolla, tai melkein mikä vaan mihin lisätään pekonia! 😀 Itse tykkään syödä kevyemmin ja olen hulluna tonnikalaan, esim tonnikalarisotto on suurta herkkua. Lapset rakastavat vaihtelua, viimeksi kysyivät milloin näkyy taas nuudelia lautasella heh.
Meillä usein kana-ja jauheliharuokia. Helppoa, hyvää ja nopsaan valmistuvaa. 🙂