• HOME
  • ABOUT
  • CONTACT

piece by piece

  • ABOUT
  • Comments Count
  • CONTACT
  • Idealista feed
  • Tietoja Blogaajasta

DAIM-JUUSTOKAKKU UUNISSA

20.11.2017 in yleinen

Isänpäiväksi leivoin ensimmäistä kertaa juustokakun uunissa. Olen maistellut monia ystävieni tekemiä ja tykännyt näistä jenkkiversioista, mutta itse olen jostain syystä aina aiemmin tehnyt juustokakkuja ilman uunia. Nyt kokeilin kuitenkin ystäväni innoittamana daimilla höystettyä paistettua juustokakkua ja voin sanoa, että paluuta ei ole entiseen. Tästä tuli ehdottomasti yksi lemppareista ja kakku hyppäsi heittämällä omien leipomusten top vitoseen. Satavarmasti tuun leipomaan tätä vielä monet kerrat ja uutena vuotena tätä voisi seuraavan kerran tarjota vieraille.

POHJA:

  • 75g voita
  • 160g digestive keksejä
  • pari ripausta sokeria oman maun mukaan, toimii myös ilman.

Murskaa keksit kulhossa tai blenderillä pieneksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtovuoan (20cm) pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

TÄYTE:

  • 600g tuorejuustoa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5dl fariinisokeria
  • 2rkl perunajauhoja
  • 150g ranskankermaa
  • 1rkl sitruunamehua
  • 200g daim suklaata

Aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla sokeri, tuorejuusto ja perunajauhot sileäksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten seokseen. Seuraavaksi lisää sitruunamehu ja ranskankerma ja vatkaa vielä hetki. Rouhi daimit ja sekoita ne varovaisesti massaan. Tämän jälkeen kaada massa keksipojan päälle vuokaan. Paista kakkua 1,5h uunin keskitasolla 160 asteessa, jonka jälkeen avaa uunin luukku hetkeksi ja anna kakun jatkaa kypsymistä jälkilämmöllä vielä tunti uunissa. Jäähdytä kakku kunnolla – enin huoneenlämmössä, jonka jälkeen nostetaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi vähintää. Parasta kakku on seuraavana päivänä suoraan jääkaapista!

KINUSKI

  • n.1dl fariinisokeria
  • 1,5dl kuohuokermaa
  • 2tl vettä

Mittaa ensin vesi kattilaan ja perässä sokeri. Lämmitä seosta niin kauan että sokeri sulaa, jonka jälkeen aletaan lisäämään kermaa joukkoon koko ajan sekoittaen. Keittele kinuskia n. 15minuuttia vähän väliä sekoitellen. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja sitten koristele kakku runsailla kinuskiraidoilla ja daimrouheella. Kinuski on kakun kruunu – niiiiin syntisen hyvää!

Mitä kakkuja löytyy muuten teidän lempparilistoilta? Mutakakku, porkkanakakku ja juustokakut on mun ehdottomia heikkouksia!

Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.

Previous HELLÄ UNIKOULU
Next VOIKO LAPSELLE KEHUA HYVÄN ITSETUNNON?

Related posts

34.raskausviikko alkakoon !

Lokakuun loppu, marraskuun alku

SULOISIN YÖVALAISIN LASTENHUONEESEEN

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Terhi | Äiti ja Melukylän lapset sanoo

    20.11.2017 22:13

    Oi kuulostaa ja näyttää hyvältä. 🙂
    Juustokakut on yksiä ihan mun lemppareita!

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:50

      Tää oli kyllä oikeasti yksi lemppareista ikinä <3

      Vastaa
  2. Sari sanoo

    21.11.2017 09:06

    Heippa, tekisi mieli kokeilla kakkua. Ohjeesta kysyn sen verran että kun kakkua ensin paistetaan ja sitten avataan laukkua ja paistetaan jälkilämmöllä,niin kuinka kauan uunin laukkua pidetään auki? Ja sammutetaan uuni ilmeisesti silloin? 🙂

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:50

      Moikka! Mä pidin ihan hetken auki, kun lapset hääri vieressä niin ei voinut tunniksi jättää. Eli joku 10min riittää, että uuni vähän jäähtyy. Ja uuni tosiaan sammutetaan 🙂

      Vastaa
  3. Jonna sanoo

    21.11.2017 10:01

    Tämä kakku menee testiin jouluna tai viimeistään uutena vuotena. Myös kuopuksen 1v synttäreille tammikuussa vois tällaisen tehdä.

    Suklaakakku ja perinteinen kinuskikakku on mun heikkouksia. Porkkanakakku ja juustokakut tulee tiukasti kakkosena. Viikonloppuna kokeilin ensimmäistä kertaa charlottakakkua, jossa oli sisällä juustokakkutäyte ja pinnalla kermavaahdosta tehty ruusupursotus, oli ihan älyttömän hyvää sekin! Ehkä vois sanoa et oon aika perso kakulle kun kakulle 😀

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:49

      Suosittelen kyllä lämpimästi 🙂 Meillä tehdään jouluna myös heti uusiksi!

      Ja hei täällä kanssa yks kakkurakastaja. Itseasiassa ennen en ollut yhtään kakkujen perään, mutta esikoisen raskausaika muutti kaiken 😀

      Vastaa
  4. Sonja sanoo

    21.11.2017 12:31

    Ouh, täällä samis, mutakakut, juustokakut ja porkkanakakku. Ihan pirun hyvää juustokakkua tulee, kun tekee valkosuklaakerroksen mascarponella ja kuningatar-kerroksen kuningatartuorejuustolla ja mascarponella ja siihen päälle tuoreista mustikoista survos ja vähäsen liivatetta, jotta pysyy paikallaan kiilteenä.

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:47

      Hei ihanan kuuloinen kakku, pakko kokeilla pian! <3

      Vastaa
  5. Jenni sanoo

    21.11.2017 15:32

    Moi! Mitä tuorejuustoa käytit ohjeessa, maustamaton vai joku vanilja tms? 🙂

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:47

      Heippa! Maustamaton on oikein sopiva tähän kakkuun 🙂

      Vastaa
  6. satu sanoo

    21.11.2017 21:00

    ihanan näköistä kakkua:) Onko tuo 200g daim suklaata levy vai tuollaisia patukoita joita on kakun päällä?

    Vastaa
    • Essi sanoo

      28.11.2017 22:46

      Sitä se on myös maultaan! <3 Ne on ihan niitä paloja, mutta myös Daim Bitesitkin sopii! Suklaa on ehkä liia suklaista kakkuun.

      Vastaa
  7. Sara sanoo

    15.12.2017 22:27

    Hei,

    Ihanan kuuloinen kakku! Oletko kokeillut jouluista versiota jossa pohja olisi tehty piparimurusta?

    Vastaa
    • Essi sanoo

      17.12.2017 15:49

      Hei, en oo kokeillut, mutta tosi hyvä idea! Sitä voisi kyllä kokeilla jouluksi???

      Vastaa

Vastaa käyttäjälle Essi Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Piece by Piece on hyvän fiiliksen lifestyleblogi, jossa on inspiroiduttu elämän kauniista puolista vuodesta 2012 alkaen. Blogin sisältö vaihtelee perhearjesta, juhlaan, tyyliin, resepteihin ja kauneusjuttuihin. Lisäksi isossa osassa on sisustus ja häät, joita tanssitaan vihdoin kesällä 2021. Tervetuloa mukaan!

OTA YHTEYTTÄ: essi.vehkala@gmail.com

I N S T A G R A M

K A T E G O R I A T

  • Hyvinvointi
  • Kauneus
  • Koti & sisustus
  • Muoti
  • Näkökulma
  • Oma elämä
  • Parisuhde & perhe
  • Perhe
  • Puheenaiheet
  • Ruoka
  • Ruoka & leivonta
  • Tyyli
  • yleinen

B L O G I A R K I S T O

Copyright © 2025 piece by piece · Theme by SheShoppes

Copyright © 2025 · Bella Banana for Genesis on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään