• HOME
  • ABOUT
  • CONTACT

piece by piece

  • ABOUT
  • Comments Count
  • CONTACT
  • Idealista feed
  • Tietoja Blogaajasta

Ykkösjälkkäri joulupöytään – piparisuklaa-juustokakku

15.12.2014 in yleinen

Viime torstain lasten pikkujoulubileisiin kokeilin ekaa kertaa soveltaa ihan itse jouluisen juustokakun parin eri ohjeen pohjalta. Kokeilu osoittautui erityisen onnistuneeksi, sillä tää piparin ja suklaan sekoituksesta makunsa saanut kakku maistui koko porukalle, pienimpiä tonttuja myöten. En oo koskaan pitänyt itseäni mitenkään erityisen hyvänä jauhopeukalona, mutta viimeisimmät leipomukset on osoittautuneet oikeesti aika hyviksi tuotoksiksi. Ehkä tästä alkaakin vielä ihan uusi villitys leipomisen suhteen aina kun vaan projekti antaa siihen mahdollisuuden. Jouluksi oon suunnitellut leipovani ainakin tän kakun mummoloihin jouluviemisiksi. Jos oikein innostun, niin jotain suolaista ehkä kehittelen myös!

mamapikkujoulu11

Piparisuklaa-juustokakku

Pohja:

130g pipareita

75g voita/margariinia

1rkl maitoa

Täyte:

2prk Arla Keittiö Piparkakku rahkaa

2pkt Philadelphia tuorejuustoa

130g valkosuklaata

100g maitosuklaata

(halutessaan voi esim. 4liivatteella hyydyttää)

Päälle:

Kaakaojauhetta & pipareita

tai

Valkosuklaalastuja ja fudgepaloja

Murskaa piparit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Lisää sekaan myös ruokalusikallinen maitoa. Painele seos vuorattuun irtopohjavuokaan. Itse vuorasin tällä kertaa koko vuoan niin että leivinpaperin jätin ympärille pitämään kakun koossa. Halutessa pelkän pohjan vuoraaminen riittää, etenkin jos olet hyydyttänyt kakun liivatteella.

Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa ja lisää seokseen nostellen sekoittaen. Jos liivatteita käytät, lisää ne tässä vaiheessa hitaasti täyteseokseen.

Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peittele vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 3-4h ennen tarjoilua, mieluiten kuitenkin yön yli. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.

Lopuksi, NAUTI!

PIPARI1 PIPARI

Kakku on tosi tuhtia tavaraa, mutta ihan överihyvää! Mun tekis mieli tätä jo nyt leipoa, mutta minkäs teet, jouluun on odotettava. Kertokaa sit jos meinaatte testailla, ja tietty sen tärkeimmän myös, eli miltä maistui!

Mikä on muuten teidän isoin jouluherkku? Makeaa vai suolaista? Mä ootan täällä jo kieliposkella kinkkua, lanttulaatikkoa ja hillosipuleita – ihan paras kombo yhdessä sinapin kera!

Tags : joulu, reseptit, vinkit&suositukset

Previous Daddy is BACK!
Next Instaweek #50

Related posts

Takkutukan pelastus

Fit Mom-viikko 2/15

MIKÄ ILTA!

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anne sanoo

    15.12.2014 14:14

    Nam, tää näyttää superhyvältä! Laitan ehdottomasti reseptin talteen ja testaukseen. Ihanat nuo piparkakku-ukot tuossa päällä 🙂

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:43

      Tää on superhyvää ja superHELPPOO 🙂 Ukot on uusi Fazerin Piparipari keksejä, löytyy varmaan joka kaupasta.

      Vastaa
  2. Tiia sanoo

    15.12.2014 14:31

    Pakko ehkä testata, juustokakut on muutenkin vaan ihan parhaita! Aika simppelin kuulonen ohje kaiken lisäks, onnistuu ehkä vähän huonommaltakin leipurilta 😀
    T.Tiia

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:44

      Suosittelen, jos juustokakuista tykkää. Tää on yks parhaista mitä ite oon syöny 🙂 Todellakin, tässä on vaikee epäonnistuu 😉

      Vastaa
  3. C sanoo

    15.12.2014 14:35

    Voisin kyllä kokeilla! 🙂 Mut minkä kokoseen vuokaan oot tehnyt? Ja tuliko kovin paksu? kuulostaa noi 2prk tuorejuustoo ja rahkaa aika paljolta, ite teen aina normi juustokakun käyttäen 1prk/aines.

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:45

      Mä tein ihan 24cm perusvuokaan. Ei tää älyttömän paksu ollu, mutta melko tuhtia tavaraa. Jos puolittaa ainekset niin tulee taas tosi ohut, joten sillon varmaan kantsii tehä pienempään vuokaan 🙂

      Vastaa
  4. Ansku sanoo

    15.12.2014 14:59

    hei näyttää hyvältä tuo kakku! Kuinka monelle tuosta kakusta tulee syötävää? Mietin kun kuvissa se näyttää melko pieneltä, mutta joskus kuvat valehtelevat

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:49

      Riippuu vähän, mutta sanoisin että kakku riittää helposti ainakin 10-12 ihmiselle riippuen minkä kokoisia paloja ihmiset syö 😀 24cm vuokaan tein, joten semmonen normaali juustokakku tää on. Tuo leivinpaperi tietty voi vähän hämätä tossa ympärillä.

      Vastaa
  5. eevi sanoo

    15.12.2014 15:01

    Pysyikö palat hyvin kasassa? 🙂 minkä kokoiseen vuokaan teit?

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:50

      Pysy palat hyvin kasassa, tuo suklaa kuitenkin jämäköittää melko hyvin kakkua. 24cm vuokaan 🙂

      Vastaa
  6. Tiia sanoo

    15.12.2014 16:48

    Todella kiva ohje ! Aion heti ostaa tarvikkeet ja kokeilla 🙂 Varmasti hyvää !

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:50

      Iso suositus täältä, mä maltan tuskin oottaa jouluun että saan tätä taas 😀

      Vastaa
  7. Selina/kun äiti kelaa sanoo

    15.12.2014 20:02

    Nam mikä ohje ja ihania nuo pikku pipariukot! 😀

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:51

      Noi piparipari piparit on myös tosi hyvän makusia! 🙂

      Vastaa
  8. Liiz sanoo

    15.12.2014 22:01

    Mietinki tässä just et mitä sitä leipois ku lähdetää jouluna kyläilee nii tästä löyty hyvä resepti! 🙂

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:52

      Tää on tosi simppeli tehdä ja ei vie paljoo aikaakaan 🙂

      Vastaa
  9. Sarkku K sanoo

    16.12.2014 11:00

    Pitänee testata, vaikka jo mietin etten jaksa ehkä leipoa mitään kakkua.. kuulostaa liian hyvältä!

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:53

      Testiin vaan, tätä ei tarvii jaksaakaan kun on niin iisi tehdä 😉 ja valmis kakku palkitsee kyllä. Lupaan sen!

      Vastaa
  10. rae sanoo

    16.12.2014 12:12

    What a cute idea! And it looks very tasty.

    Rae of love from berlin

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 13:54

      Thanks Rae 🙂 It is really tasty cake!

      Vastaa
  11. elpukka sanoo

    16.12.2014 18:30

    Mä tein tota eilen ja oli tosi hyvää! Ainut vaan että en tajunnu tehä 24 cm vuokaan vaan se oli 26 cm niin pohjasta tuli tosi ohut ja kakusta aika littana. Mutta ei haitannut, hyvin maistui myls vieraille 😉

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 23:49

      Kiva kuulla! Joo, jos teet noin isoon vuokaan niin kannattaa ehkä laittaa täytettä vielä reilummin 🙂 Mutta hyvä että maistui!

      Vastaa
  12. K-Lukija sanoo

    16.12.2014 19:14

    Hei!

    Ihanalta kuulostava kakku! Mitä mieltä olet jos kakun tekee vuokaan ilman leivinpaperia niin lähteeköhän hyvin vuoasta irtoamaan (niinkuin normaalisti juustokakku)? Uskaltaisikohan siis kokeilla sillai tehdä? 🙂

    K-lukija

    Vastaa
    • Essi sanoo

      16.12.2014 23:51

      Moikka! Kyllä mä uskon että se irtoo vuoasta hyvin, ainakin jos veitsellä irrottelet reunat ennen kuin nostat reunat pois. Ja kannattaa ehkä laittaa jopa pakkaseen tunniksi ennen irrotamista niin on varmasti kunnolla hyytynyt ja kylmä 🙂 Meilläkin kakku oli pakkasessa ennen kuin tarjoiltiin.

      Vastaa
  13. kiialexandra sanoo

    18.12.2014 19:30

    Nam! Just sain valmiiksi minttusuklaajuustokakun. Pakko testaa tota joku päivä! Näyttää niiin hyvältä. 🙂

    Vastaa
  14. Satu sanoo

    19.12.2014 21:13

    Kakku tulee testattua jouluna :). Ohjetta vähän muokataan, kun tarkoituksena on tehdä glögistä kiillekerros päälle. Odotan jo, miltä maistuu. Itse toimin koemaistajana tällä kertaa ja äiti hoitaa leipomisen.

    Vastaa
  15. Henna/ pakkomielteet.blogspot.fi sanoo

    21.12.2014 18:32

    Ihana kakku, piti kokeilla. Todella hyvää ja makeaa! Pieni pala todella riittää, jaoin linkin blogisi ohjeeseen.
    Hyvää joulunodotusta sinulle!

    Vastaa
  16. Ninnni sanoo

    20.12.2015 21:57

    Kiitos tästä ohjeesta, jo toinen vuosi peräkkäin kun tätä joulun aikaan tulee tehtyä 🙂 tällä kertaa hieman muokkasin ohjetta ja lisäsin täytteeseen 200g pähkinärouhetta, antoi aika kivasti rakennetta 🙂

    Vastaa

Vastaa käyttäjälle Ninnni Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Piece by Piece on hyvän fiiliksen lifestyleblogi, jossa on inspiroiduttu elämän kauniista puolista vuodesta 2012 alkaen. Blogin sisältö vaihtelee perhearjesta, juhlaan, tyyliin, resepteihin ja kauneusjuttuihin. Lisäksi isossa osassa on sisustus ja häät, joita tanssitaan vihdoin kesällä 2021. Tervetuloa mukaan!

OTA YHTEYTTÄ: essi.vehkala@gmail.com

I N S T A G R A M

K A T E G O R I A T

  • Hyvinvointi
  • Kauneus
  • Koti & sisustus
  • Muoti
  • Näkökulma
  • Oma elämä
  • Parisuhde & perhe
  • Perhe
  • Puheenaiheet
  • Ruoka
  • Ruoka & leivonta
  • Tyyli
  • yleinen

B L O G I A R K I S T O

Copyright © 2025 piece by piece · Theme by SheShoppes

Copyright © 2025 · Bella Banana for Genesis on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään