Viime torstain lasten pikkujoulubileisiin kokeilin ekaa kertaa soveltaa ihan itse jouluisen juustokakun parin eri ohjeen pohjalta. Kokeilu osoittautui erityisen onnistuneeksi, sillä tää piparin ja suklaan sekoituksesta makunsa saanut kakku maistui koko porukalle, pienimpiä tonttuja myöten. En oo koskaan pitänyt itseäni mitenkään erityisen hyvänä jauhopeukalona, mutta viimeisimmät leipomukset on osoittautuneet oikeesti aika hyviksi tuotoksiksi. Ehkä tästä alkaakin vielä ihan uusi villitys leipomisen suhteen aina kun vaan projekti antaa siihen mahdollisuuden. Jouluksi oon suunnitellut leipovani ainakin tän kakun mummoloihin jouluviemisiksi. Jos oikein innostun, niin jotain suolaista ehkä kehittelen myös!
Piparisuklaa-juustokakku
Pohja:
130g pipareita
75g voita/margariinia
1rkl maitoa
Täyte:
2prk Arla Keittiö Piparkakku rahkaa
2pkt Philadelphia tuorejuustoa
130g valkosuklaata
100g maitosuklaata
(halutessaan voi esim. 4liivatteella hyydyttää)
Päälle:
Kaakaojauhetta & pipareita
tai
Valkosuklaalastuja ja fudgepaloja
Murskaa piparit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Lisää sekaan myös ruokalusikallinen maitoa. Painele seos vuorattuun irtopohjavuokaan. Itse vuorasin tällä kertaa koko vuoan niin että leivinpaperin jätin ympärille pitämään kakun koossa. Halutessa pelkän pohjan vuoraaminen riittää, etenkin jos olet hyydyttänyt kakun liivatteella.
Sekoita rahka ja tuorejuusto keskenään. Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa ja lisää seokseen nostellen sekoittaen. Jos liivatteita käytät, lisää ne tässä vaiheessa hitaasti täyteseokseen.
Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Peittele vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 3-4h ennen tarjoilua, mieluiten kuitenkin yön yli. Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua.
Lopuksi, NAUTI!
Kakku on tosi tuhtia tavaraa, mutta ihan överihyvää! Mun tekis mieli tätä jo nyt leipoa, mutta minkäs teet, jouluun on odotettava. Kertokaa sit jos meinaatte testailla, ja tietty sen tärkeimmän myös, eli miltä maistui!
Mikä on muuten teidän isoin jouluherkku? Makeaa vai suolaista? Mä ootan täällä jo kieliposkella kinkkua, lanttulaatikkoa ja hillosipuleita – ihan paras kombo yhdessä sinapin kera!
Tags : joulu, reseptit, vinkit&suositukset
Anne sanoo
Nam, tää näyttää superhyvältä! Laitan ehdottomasti reseptin talteen ja testaukseen. Ihanat nuo piparkakku-ukot tuossa päällä 🙂
Essi sanoo
Tää on superhyvää ja superHELPPOO 🙂 Ukot on uusi Fazerin Piparipari keksejä, löytyy varmaan joka kaupasta.
Tiia sanoo
Pakko ehkä testata, juustokakut on muutenkin vaan ihan parhaita! Aika simppelin kuulonen ohje kaiken lisäks, onnistuu ehkä vähän huonommaltakin leipurilta 😀
T.Tiia
Essi sanoo
Suosittelen, jos juustokakuista tykkää. Tää on yks parhaista mitä ite oon syöny 🙂 Todellakin, tässä on vaikee epäonnistuu 😉
C sanoo
Voisin kyllä kokeilla! 🙂 Mut minkä kokoseen vuokaan oot tehnyt? Ja tuliko kovin paksu? kuulostaa noi 2prk tuorejuustoo ja rahkaa aika paljolta, ite teen aina normi juustokakun käyttäen 1prk/aines.
Essi sanoo
Mä tein ihan 24cm perusvuokaan. Ei tää älyttömän paksu ollu, mutta melko tuhtia tavaraa. Jos puolittaa ainekset niin tulee taas tosi ohut, joten sillon varmaan kantsii tehä pienempään vuokaan 🙂
Ansku sanoo
hei näyttää hyvältä tuo kakku! Kuinka monelle tuosta kakusta tulee syötävää? Mietin kun kuvissa se näyttää melko pieneltä, mutta joskus kuvat valehtelevat
Essi sanoo
Riippuu vähän, mutta sanoisin että kakku riittää helposti ainakin 10-12 ihmiselle riippuen minkä kokoisia paloja ihmiset syö 😀 24cm vuokaan tein, joten semmonen normaali juustokakku tää on. Tuo leivinpaperi tietty voi vähän hämätä tossa ympärillä.
eevi sanoo
Pysyikö palat hyvin kasassa? 🙂 minkä kokoiseen vuokaan teit?
Essi sanoo
Pysy palat hyvin kasassa, tuo suklaa kuitenkin jämäköittää melko hyvin kakkua. 24cm vuokaan 🙂
Tiia sanoo
Todella kiva ohje ! Aion heti ostaa tarvikkeet ja kokeilla 🙂 Varmasti hyvää !
Essi sanoo
Iso suositus täältä, mä maltan tuskin oottaa jouluun että saan tätä taas 😀
Selina/kun äiti kelaa sanoo
Nam mikä ohje ja ihania nuo pikku pipariukot! 😀
Essi sanoo
Noi piparipari piparit on myös tosi hyvän makusia! 🙂
Liiz sanoo
Mietinki tässä just et mitä sitä leipois ku lähdetää jouluna kyläilee nii tästä löyty hyvä resepti! 🙂
Essi sanoo
Tää on tosi simppeli tehdä ja ei vie paljoo aikaakaan 🙂
Sarkku K sanoo
Pitänee testata, vaikka jo mietin etten jaksa ehkä leipoa mitään kakkua.. kuulostaa liian hyvältä!
Essi sanoo
Testiin vaan, tätä ei tarvii jaksaakaan kun on niin iisi tehdä 😉 ja valmis kakku palkitsee kyllä. Lupaan sen!
rae sanoo
What a cute idea! And it looks very tasty.
Rae of love from berlin
Essi sanoo
Thanks Rae 🙂 It is really tasty cake!
elpukka sanoo
Mä tein tota eilen ja oli tosi hyvää! Ainut vaan että en tajunnu tehä 24 cm vuokaan vaan se oli 26 cm niin pohjasta tuli tosi ohut ja kakusta aika littana. Mutta ei haitannut, hyvin maistui myls vieraille 😉
Essi sanoo
Kiva kuulla! Joo, jos teet noin isoon vuokaan niin kannattaa ehkä laittaa täytettä vielä reilummin 🙂 Mutta hyvä että maistui!
K-Lukija sanoo
Hei!
Ihanalta kuulostava kakku! Mitä mieltä olet jos kakun tekee vuokaan ilman leivinpaperia niin lähteeköhän hyvin vuoasta irtoamaan (niinkuin normaalisti juustokakku)? Uskaltaisikohan siis kokeilla sillai tehdä? 🙂
K-lukija
Essi sanoo
Moikka! Kyllä mä uskon että se irtoo vuoasta hyvin, ainakin jos veitsellä irrottelet reunat ennen kuin nostat reunat pois. Ja kannattaa ehkä laittaa jopa pakkaseen tunniksi ennen irrotamista niin on varmasti kunnolla hyytynyt ja kylmä 🙂 Meilläkin kakku oli pakkasessa ennen kuin tarjoiltiin.
kiialexandra sanoo
Nam! Just sain valmiiksi minttusuklaajuustokakun. Pakko testaa tota joku päivä! Näyttää niiin hyvältä. 🙂
Satu sanoo
Kakku tulee testattua jouluna :). Ohjetta vähän muokataan, kun tarkoituksena on tehdä glögistä kiillekerros päälle. Odotan jo, miltä maistuu. Itse toimin koemaistajana tällä kertaa ja äiti hoitaa leipomisen.
Henna/ pakkomielteet.blogspot.fi sanoo
Ihana kakku, piti kokeilla. Todella hyvää ja makeaa! Pieni pala todella riittää, jaoin linkin blogisi ohjeeseen.
Hyvää joulunodotusta sinulle!
Ninnni sanoo
Kiitos tästä ohjeesta, jo toinen vuosi peräkkäin kun tätä joulun aikaan tulee tehtyä 🙂 tällä kertaa hieman muokkasin ohjetta ja lisäsin täytteeseen 200g pähkinärouhetta, antoi aika kivasti rakennetta 🙂