Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vaasan kanssa.
Kuinka te miellätte leivän? Onko se pelkkä arkinen välipala, vai lähdettekö myös hifistelemään voileipien kanssa niin, että se nousee herkuksi arjen yläpuolella? Meillä leipää syödään vaihdellen. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Leipä on sekä arkinen herkku, että myös monesti tarjolla jopa juhlissa – täytteillä on tässä toki suuri rooli, mutta vielä tärkeämpää on se, millaista leipää lautasella on!
Suomessa nähdään leipä enimmäkseen juuri sellaisena tylsänä ja nopeana vaihtoehtona. Useimmiten juuri välipalana – vaikka se taipuu todella helposti myös täyttäväksi ja monipuoliseksi lounaaksi. Leivän ei tarvitse olla pelkkä ruoan lisuke, sillä se toimii loistavasti ihan pääosassakin. Itseasiassa, kun valikoit laadukkaan leivän kaveriksi just ne omat ruokaisat lempitäytteet, syntyy kädenkäänteessä kokonainen ateria, eikä tylsyydestä ole tietoakaan. Voileipien kanssa voi oikeasti varioida vaikka loputtomiin!
Etenkin viikonloppuisin meidän perhe tykkää herkutella paistopisteiden tuoreilla leivillä, mutta nyt kaupan hyllyyn on ilmestynyt varteenotettava herkkuleipä sopivan kokoisessa pakkauksessa. Tämä leipä ei ole mikään perus paahtis, vaan todella täyteläinen ja mehevä – Vaasan Maku. Ja juuri tuon nimensä mukaisen maun mukanaan tuo taikinajuuri, johon leivät on leivottu. Maku-leipiä löytyy kahdenlaista; Vahvaa ja Lempeää, toinen ruisjuureen leivottu ja toinen kaurajuureen leivottuna.
Molemmat Maku-vaihtoehdot ovat täydellisiä pohjia lounasleiville ja itse vein arkileivät nextille levelille kahdella eri täytteellä. Vahva sai ylleen omaa ikilempparia, eli skagentäytettä tillillä ja tuoreella sitruunalla. Lempeälle leivälle levitin taas täytteen, jonka inspiraationa toimi somehitti #uunifetapasta. Uunifeta ja miniluumutomaatit oliiviöljyllä ja mausteilla toimii törkeän hyvin myös leivällä – kokeilkaa!
RESEPTIT
SKAGEN
- 350g katkarapuja pakkasesta
- 300g creme fraisea
- n. 1dl majoneesia
- loraus sitruunamehua
- n. 1dl hienonnettua tuoretta tilliä
- n. 1rkl Dijon sinappia
- ripaus suolaa ja pippuria
1. Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. 2. Sekoita ravut, creme fraise, majoneesi, sitruunamehu ja sinappi keskenään. 3. Hienonna tillit ja lisää seokseen. 4. Viimeisenä mausta suolalla ja pippurilla, sekä tarkista maku. 5. Täyte levitetään leivälle ja viimeistellään tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleella.
UUNIFETA
- Pala fetajuustoa (oma lemppari on Patros)
- 1rasia miniluumutomaatteja
- 1 makea chili
- muutama loraus oliiviöljyä
- sipaus suolaa ja pippuria
- tuoretta basilikaa
1 . Lämmitä uuni 200asteeseen. 2. Asettele feta ja halkaistut miniluumutomaatit uunipellille. 3. Pilko makea chili fetan päälle ja ripottele koko komeuden päälle oliiviöljyä ja mausteet. 4. Paahda uunissa oman maun mukaan niin, että tomaatit ja juusto ottaa kuitenkin hieman väriä pintaan. 5. Uunista tullut feta hajoitetaan ja nostellaan leipien päälle, jonka jälkeen astellaan myös tomaatit leivälle. Leivät viimeistellään tuoreella basilikalla.
Näiden herkkureseptien lisäksi saan pyöräyttää teille käyntiin myös KILPAILUN!
Palkinto on herkullinen, sillä sulla on mahdollisuus voittaa kassillinen Maku-leipää. Kerro tämän postauksen kommenttiboxissa, mikä on sun lempparitäyte täydelliseen sandwich nautintoon? Jätä kommentti 13.3.19 mennessä ja olet mukana arvonnassa. Kilpailun tarkat säännöt löydät täältä.
Suosittelen tsekkaamaan vielä Vaasan verkkosivut, joista löydätte rutkasti lisää inpsiraatiota voileipien tekoon! Omaan kokeiluun menee ehdottomasti ainakin Lempeä kana-avocadoleipä sekä Vahva halloumileipä.
Nyt toivottelen teille kivaa keskiviikon jatkoa!
x Essi
Tags : arkiruoka, inspiroivaa arkiruokaa, reseptit, ruoka & leivonta
Jenna sanoo
Tonnikala, valkosipulituorejuusto ja mausteita 🙂
Airi sanoo
Kyllä se on savulohi-täyte, savun maku on sellainen joka herättää nälän kunnolla ja vaikkei olisikaan niin iso nälkä niin silti aivan ihana.
Tiina sanoo
Maustamaton tuorejuusto, savuporo rouhe, mustapippuri, valkosipuli ja punasipulista tehty levite ?? toimii mm. leivän päällä, ruisnapeissa, uuniperunan kanssa ?
Taru Konttinen sanoo
Pekonin ja avokadon yhdistelmä toimii ?
t sanoo
Mozzarella, tomaatti ja rucola sopii hyvin! Tai ihan tylsä perusjuusto-tomaatti-salaatti.
Sandy sanoo
Kanan ja pekonin yhdistelmä on bueno 🙂
Oona sanoo
Mun ehdoton lempparitäyte leipien päälle on feta-tomaatti-punasipuli-oliivi – mössö. Se on sellainen leffaillan herkku rapsakan paahdetun leivän päällä yai tarjottavana kahvin kaverina taikka juhlissa. Toimii tilanteessa kuin tilanteessa! Niiiiin hyvää?
Jenni sanoo
Kana-bbqsoossi-majo-paprika-ananas +rapea salaatti!
Rose sanoo
Avocado muussattuna, päälle kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa, ja hetkeksi uuniin jotta juusto sulaa. Nam!
Em sanoo
Rapsakasti paahdetun leivän väliin juustoa, kalkkunaleikettä, avocadoa, tomaattia ja kurkkua.
Merja sanoo
Ikisuosikkini on voileipäkakkuunkin sopiva täyte: kinkku/maustamaton tuorejuusto/tuore paprika tai suolakurkku/+mausteet.
Jenna sanoo
Avokaado ja kananmuna ?
Anna sanoo
Tuorejuusto ja ruohosipuli, maistuu ihan kesä! ?
Kukka sanoo
Lempparitäytteessä on paljon voita, salaattia, kurkkua ja jotain ihanaa juustoa!
Tosin rakastan voileipiä, joten kaikki erilaiset täytteet innostaa 🙂
mammatuinen sanoo
Paahdettu jälkiuunileipä, voita, juustoa, avokadoa, tomaattia ja päälle ripaukset mustapippuria ja herbamarea. Basilika, paprika ja kananmuna toimittaa myös tässä kombossa.
heli sanoo
Tehdään usein kolmioleipiä tonnikalatäytteellä, suolakurkkua salaattia ja tomaattia lisäksi. ?
Riina heija sanoo
Pesto, mozzarella tomaatti. Varma valinta aina 🙂
Reetta sanoo
Kunnon lohi-avokadoleipä on ihanaa. Lohta, avokadoa, tuorejuustoa, rucolaa, tomaattia tai mitä milloinkin. 🙂
Marjo sanoo
Paahdettu ruisleipä ja päällä savukala-sipuli-raejuusto-mössö. Mummo tekee näitä AINA kun menen käymään?
Sara Stenström sanoo
Kana, pekoni ja mozzarella, tai savulohitäyte! ?♀️
Elina.P sanoo
Tomaatti, mozzarella , basilika
Sannamarianna sanoo
Tonnikalatahna, johon tulee majoneesia, suolakurkkupaloja, mausteita, tonnikalaa. Lisäksi keitettyä kanamunaa viipaleina ja kasviksia.
Mirka sanoo
Skagen ja avokado-mozzarella kuuluu lemppareihin. Myös lämpimiä voileipiä tulee tehtyä monesti iltaisin vaihtalevilla täytteillä.
anna s. sanoo
Voita, oltermannia, meetvurstia, paistettu kanamuna pippurimausteella ja kurkkia 🙂 Nam 😛
niina sanoo
Rapean maalaisleivän päälle valkosipulin kynttä hangattuna, oliiviöljyä tomaattia ja tuoretta basilikaa. Nam
hilkka sanoo
Voita, juustoa, kinkkua, avokadoa ja kurkkua 🙂
Nina sanoo
Lempparitäytteet kyllä vaihtelee aika ajoin, mutta juusto, kinkku ja vihannekset on aina hyviä
Heidihoo sanoo
Melkein mikä tahansa juusto ja tomaatti + erilaiset mausteet ja yrtit on nyt pop!
Saara sanoo
Ruispaahtoleipä ja päälle avocadoa sitruunalla ja mustapippurilla sekä paistettua kananmunaa
Tanja sanoo
Kanaa, pekonia, tomaattia ja jotain hyvää juustoa.