Grillikausi on viime viikon aikana potkaistu meillä kunnolla käyntiin, ja se jos joku on varma kesän merkki! Me korkattiin uusi grilli reilu viikko sitten naapureiden kesken, kun Evelina pesueineen tuli meille syömään. Samalla pääsin varioimaan erilaisia reseptejä yhteistyössä Lejos Dole Tropical Goldin kanssa ja illan kantava teema oli grillaamisen lisäksi ananas. Ideoita oli oikeastaan jonoksi asti, ja siksi toteutinkin lähes kokonaisen ananasmenuun, ja vain jälkkäri jäi uupumaan ajan puutteen vuoksi. Harmi vain että kuvausolosuhteet ei tällä kertaa suosineet, mielessä oli kesäisen aurinkoisia värikkäitä kuvia, mutta pilvinen sadesää pilasi suunnitelmat totaalisesti. No ruoka oli onneksi törkeen hyvää!
Tässä tulee teille nyt liuta kesäisiä herkkuidiksiä grillailuun. Itse voin ainakin sanoa että ananas löytyy varmasti meidän grilli-illoista läpi kesän, sillä se tuo mukavan piristyksen normaalisti niin tuhteihin ruokiin ja sopii lähes ruokaan kuin ruokaan!
Quesadillat grillissä
8 tortillalettua
150g vahvaa cheddaria
150g juustoraastetta
salsaa
Dole Tropical Gold ananaspaloja
EXTRAT! Halutessa makua voi vielä lisätä chilipaprika silpulla ja aurajuustolla tai jos iskee kovempi nälkä, niin lisää väliin vielä grillattua broilerin fileetä.
Valmistus: Jaa täytteet tasaisesti neljälle tortillaletulle, lopuksi paina jokaisen päälle aina toinen lettu. Paista grillissä 3minuuttia, ja käännä. Grillaa vielä muutama minuutti. Anna jäähtyä hieman, leikkaa letut neljään osaan, koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile esim. vartaiden, ananassalsan ja ranskankerman kaverina tai grilli-illan alkupalana.
Ananassalsa
2 tomaattia
0,5 kurkkua
1prk Dole Tropical Gold ananaspaloja
1 punasipuli
2 kourallista silputtua basilikaa
1 limen mehu
suolaa ja pippuria
Valmistus: Pilko raaka-aineet tarjoiluastiaan. Sekoita mukaan limen mehu ja mausta. Anna maustua jääkaapissa pieni hetki ennen tarjoilua.
Kana-ananas grillivartaat
400g Broilerin rintaa
1 prk Dole Tropical Gold ananaspaloja
2 punasipulia
1 punanen paprika
1 oranssi paprika
öljyä
suolaa ja pippuria
Valmistus: Leikkaa broilerin rinnat sopivan kokoisiksi paloiksi, valmistele myös vihannekset sopiviksi paloiksi vartaaseen. Rakenna vartaat niin että jokaisesta vartaasta löytyy sama määrä jokaista laatua. Lopuksi valele vartaat öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Grillaa keskilämmöllä niin kauan kunnes broileripalat ovat kypsiä. Nauti!
Lisäksi testattiin aika hauskaa Ananaslimua joka oli tosi yksinkertainen toteuttaa, ja sopii mahtavasti myös boolipohjaksi aikuisten kesäjuhliin!
Ananas limonaadi
1,5l kivennäisvettä
3prk Dole Tropical Gold ananasviipaleita
2 sitruunaa
2 limeä
3 rkl ruokosokeria
Erityisen hauskaa yhteistyön lomassa oli huomata se, kuinka erilaisia ananaksia markkinoilta löytyy. Se kuulema johtuu siitä että ananaksiakin on yhtälailla eri lajikkeita kuin esim. omenoita. Tiesittekö tätä? Toiset on makeampia ja mehukkaamia kuin toiset, ja toiset taas asteen pari päinvastoin. Kun avasin ensimmäisen Dole Tropical Gold purkkini, maailmani lähes tulkoon avartui. Niin mehukkaita, makeita ja oikeasti tuoreen ananaksen makuisia paloja, hetken joutui kelaamaan että ne tosiaan tuli PURKISTA! Tästä lähin kauppareissulla ei tarvitse enää arpoa minkä merkin ananakset nostaa ostoskärryyn.
Olivian sivuilta löydät myös muutaman muun upean bloggaajaan herkulliset Dole-grillireseptit, joten käyppä noukkimassa myös ne talteen TÄSTÄ. Samalla kannattaa äänestää vielä omaa lempparireseptiä (tietysti äänestätte mun grillattuja quesadilloja ananassalsalla, eiks niin? ;)) sillä osallistumalla voit voittaa aika päheen grillin omaksesi!
Yhteistyössä Dole Tropical Gold
Tags : kesä, reseptit, vinkit&suositukset, Yhteistyö
Jenni / Hey Brother! sanoo
Hei näyttää ihan mielettömälle! Mä oonkin meinannu et pitäs kokeilla grillata noita ananaksia, mut sit en oo ollu oikee varma et kelpaako noi säilykeananakset, vai pitääkö olla tuore ja siks on vähän jäänyt. 🙂 Nyt lähtee kyllä testaukseen heti ens viikonloppuna.
Iina sanoo
Noi on ihan törkeen hyviä ananaksia, ei tosiaan uskois, että on purkista 😀 Maistuu ihan tuoreelta ananakselta 🙂 Ja ananas kuuluu ehdottomasti grilliin, joko tuoreena tai säilykkeenä 🙂 Renkaat on aika kätevä grillata, ne karemellisoituu grillatessa kivasti 🙂 Nams!
Evelina sanoo
Kiitos vielä illasta, nämä oli kaikki aivan superhyviä <3!
taru sanoo
Moikka! 🙂 mistä tuo ihana hanallinen astia on ?
emma sanoo
ihania herkkuja! Mistä on tuo ihana booliastia?
henni sanoo
Lilluuko nuo tölkkiananakset sokeriliemessä? 😀 ihania herkkuja! Menee taatusti kokeiluun 🙂
S - Beauty of Life sanoo
Ooh, niin herkuulisen näköistä!! :))
LauraK sanoo
Kanavartaat menee testiin! Nam :p
maaret sanoo
kanavartaita olisi mukava kokeilla