Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finduksen kanssa.
Miten meillä syödään kalaa? Suoraan sanottuna liian vähän, tarkemmin ottaen liian harvoin, tai siis ennen syötiin. Aiemmin kalaa oli meidän ruokapöydässä aikalailla kerran viikossa. Kiireisenkin arjen keskellä kalan lisääminen terveellisessä arkiruoassa on ollut prioriteeteissa tänä keväänä korkealla, ja on ollut kiva huomata, että se ei olekaan tänä päivänä lainkaan hankalaa ja siinä on onnistuttu. Toisaalta tämän ei pitäisi olla mikään yllätys, sillä arjen keskellä voi muutenkin syödä hyvin ja terveellisesti, ja nyt myös kalaa saa erityisen helposti mm. kaupan pakastealtaasta ja vieläpä vastuullisesti Finduksen avulla. Tässä kaupallisessa yhteistyössä tutustutan teidät terveellisiin täysjyvä kalatuotteisiin, jotka tuovat kalan ruokapöytään nopeasti, helposti ja vieläpä terveellisessä muodossa!
Yleinen harhaluulo on, että kaupasta helposti mukaan napattavat pakastetut ja paneroidut kalatuotteet ovat epäterveellisiä. Ajatellaan, että nämä puolivalmiit tuotteet sisältävät paljon rasvaa, suolaa ja tottakai se on myös sitä ”huonoa kalaa”, joka ei ole tuoretiskille kelvannut. Näin tämä ei kuitenkaan ole, ainakaan Finduksen kohdalla. Finduksen täysjyvä kalafileet ja täysjyvä kalapuikot on nimittäin tehty kalafileestä, josta vain ruodot on poistettu. Lisäksi kala on vapaasti kasvanutta alaskanseitiä ja se on pyydetty vastuullisesti. Meille tällaiset asiat on todella tärkeitä nykyään, kun pyritään tekemään arjessa pieniä vastuullisia tekoja mahdollisimman paljon!
Arjen keskellä meillä ruoan laittaa se, joka on lasten kanssa ekana kotona. Myös Mila on alkanut osallistua älyttömällä innolla kokkailuihin, ja se on kyllä valtavan hieno juttu. Nyt ihan viimeisempänä harppauksena Mila on ottanut veitsen käsittelyn haltuunsa meidän vahtiessa ja katsokaapa kuvista millaisia salaatteja meillä nykyään tarjoillaan! Tässä kokkailuinnossa halutaan häntä kannustaa täysillä ja luulempa, että myös Noel tulee lujaa perässä ja pian laitetaan ruokaa yhdessä koko perheen voimin.
Arki-iltaisin monesti nopeus on keittiössä kuitenkin valttia, ja joskus aika on niin kortilla, että ”arjen nopeat” nousee arvoon arvaamattomaan. Nykyisen ravitsemussuosituksen mukaan kalaa pitäisi syödä kolmesti viikossa, ja juuri tähän liittyen ollaan haettu helppoja ja nopeita tapoja tuoda lisää kalaa meidän ruokapöytään. Laadusta ja terveellisyydestä tinkimättä. Kalasta saa näppärästi hyviä rasvoja ja juuri näistä Finduksen tuotteista myös täysjyvää, joten on helppo todeta, että meidän arkeen on löytynyt uusi vakkarikala tänä keväänä! Kalapuikot on olleet aina lasten herkkuruokaa, mutta Finduksen täysjyvä kalapuikot on maultaan ihan omaa luokkaansa. Lisäksi nyt yhteistyön myötä testiin lähti ekaa kertaa nämä Finduksen täysjyvä kalafileet, jotka toimii esim. salaatin lisäkkeenä yksistään todella hyvin!
Tällä kertaa tehtiin kalapuikkojen ja kalafileiden kylkeen itsetehdyt perunalastut, ja tämä kombo olikin aikalailla terveellinen versio ravintoloiden fish & chips annoksista. Perunat ja kalat valmistettiin yhtä aikaa uunissa, joten koko ateria valmistui mutkattomasti, eikä keittiössä tarvinnut viettää tuntikausia aikaa! Juuri tällaisia ruokia me tykätään tehdä arkena, ja viikonloppuna niin sanotusti fiilistellään enemmän. Eikä helposta ja nopeasta ruoasta todellakaan tarvitse potea huonoa omaa tuntoa, kun sen tekee näin fiksusti!
Onko kalapuikot teidänkin perheessä lasten herkkuruokaa? Millaisia kalatuotteita teillä syödään?
x Essi
Tags : arkiruoka, perhelifestyle, ruoka & leivonta
Jätä kommentti