Helou ja H Y V Ä Ä V A P P U A !
Nyt täytyy sanoa, että vappu pääsi ihan yllättämään! Jotenkin ajattelin, että juhliminen aloitetaan vasta huomenna perjantaina, eikä jo tänään. Pistetään tää aivopieru tän koronapöhnän piikkiin. Juuri äsken kyhäsin paniikkikauppalistan Nikolle, joka suuntaa kauppaan vielä töiden jälkeen. Tänä vuonna ei meillä herkutella omatekoisella simalla, vaan tyydytään ihan kaupan valmiiseen. Perunasalaatin ja munkit meinasin kuitenkin tehdä huomiselle vappubrunssille itse – ne vaan on niin eri kamaa, mitä kaupasta saa!
Ruoan lisäksi meidän vappuun on aina kuulunut kodin koristelu ilmapalloilla ja serpentiinillä + vapputivoli, joka nyt ei tietenkään tänä vuonna toteudu. Koristelut meillä on vielä tekemättä, eikä lasten foliopallojen lisäksi olla hankittu tänä vuonna sattuneesta syystä mitään vappua varten. Seuraavaksi onkin suunnitelmissa käydä kaapista löytyvät juhlakamat läpi ja kaivaa sieltä ainakin muutamat ilmapallot, eikä sitä tiedä jos sieltä löytyisi pätkä serpentiiniäkin kotia koristamaan?
Muuten meidän kotivapun ohjelmaan taitaa tänä vuonna kuulua tosiaan hyvä ruoan lisäksi JVG – Ikuinen vappu etäkeikka tänään illalla, ilmapalloja, simaa, munkkeja, saunomista, lautapelejä, ulkoilua ja lapset pääsevät yökyläilemään toistensa huoneissa seuraavina öinä!
Jos siellä on muita vappuun myöhäisheränneitä, niin ajattelin vinkata pari meidän helppoa luottoreseptiä tähän juhlaan. Nää ehtii kyllä vappubrunsille huomiseksi, jos intoa ja aikaa riittää!
NOPEAT & MEHEVÄT RAHKAMUNKIT
2,5dl vehnäjauhoja
1prk pehmeää maitorahkaa
50g voita
1rkl sitruunamehua
1rlk vettä
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl kardemummaa
1tl leivinjauhetta
Paistamiseen n. 8dl rypsiöljyä
O H J E : Aloita sulattamalla voi. Sekoita sitten jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna keskenään. Lisää seokseen sitruunanmehu sekä vesi. Sekoita kuivat aineet seuravaksi toisessa kipossa ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna öljy teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa noin 180 asteisena. Aloita paistaminen, ja pyörittele taikinasta palloja jauhotetuin käsin. Voit kypsentää 4 munkkia kerrallaan ja anna niiden kypsyä öjyssä noin 4 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä. Nostele munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle ja sokeroi munkit lämpiminä. Nämä munkit on parhaimmillaan juuri tuoreina, joten jos huomiselle mielit tehdä munkkeja, niin kannattaa aloittaa aamu munkin paistolla!
PARAS PERUNASALAATTI
1kg kiinteää perunaa
3-4dl majoneesia
300g mauste/suolakurkkua
1,5 rkl sinappia
1rkl sitruunamehua
nippu ruohosipulia
suolaa ja pippuria
O H J E : Keitä perunat mieluiten jo edeltävänä päivänä, jotta ehtivät kunnolla jäähtyä. Pilko sopivan kokoisiksi paloiksi perunat ja suolakurkut, lisää isoon kulhoon. Toisessa astiassa tee kastike. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu, ruohosipuli ja mausteet keskenään. Lisää seos perunoiden joukkoon, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Halutessasi siirrä salaatti vielä nätimpään ja siistimpään tarjoilukippoon ja koristele ruohosipulilla. Avot -täydellinen perunasalaatti on valmis!
Nyt toivottelen teille mahdollisimman ihanaa ja iloista vappua ja huomeenna alkavaa TOUKOKUUTA! <3
x Essi
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : juhlainspiraatio, juhlat&tapahtumat, kotivappu, Leivonta, perunasalaatti, rahkamunkit, reseptit, ruoka & leivonta, vappu, vappuruoka
Jätä kommentti