Kuten huomaatte, lupailin taas liikoja että tää postaus olis tullut jo eilen.
No parempi myöhään kun ei milloinkaan !
Eli taas vaihteeks kirjoittelen ruokajuttuja tän kaiken vauva-onnellisuus-hömpän keskelle.
Toki mä saan sitä varmasti ujutettua tähänkin juttuun 😉
Ollaan nyt kokkailtu ja kokeiltu vähän kaikkea uutta, tai mulle uutta mitä en oo aikaisemmin
vielä itse valmistanut. Sunnuntaina tein elämäni ensimmäisen omatekemän pizzapohjan, joka
onnistui yhtään liioittelematta TÄYDELLISESTI ja maanantaina tehtiin lasagne alusta loppuun ihan ite,
ja ei sekään onnistunut yhtään huonommin kuin pizza, ihan mielettömän herkullista.
Vähän tällein italialais meiningeillä on muutama päivä menty ja tänään olis sit tarkoitus valmistaa
Välimeren mureke, saa nähä mitä siitä tulee ! Nyt sitten reseptit ja kuvat kehiin..
Helppo ja herkullinen pizzapohja (pellillinen)
– 25g tuorehiivaa/puolipussia kuivahiivaa
– 2dl vettä
-1tl suolaa
– 3rkl oliiviöljyä
– 5dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
Sekoita jauhot joukkoon, tarvittaessa hieman enemmän kuin 5dl niin ettei taikina tartu sormiin.
Kohota 30min kulhossa liinan alla.
Kaulitse ohueksi uuni pellille, valitse mieleisesi täyttee ja paista 225asteessa n. 20min.
Meidän pizzaan tuli toinen puoli tonnikala-ananas-aura-punasipuli täytteellä ja toinen puoli
tomaatti-mozzarella-pesto-punasipuli täytteellä, yhdestäkään ravintolasta/pizzeriasta ei oo näin
hyvää pizzaa saaanut. Pohja onnistui loistavasti kun kaulitsi sen ohuen ohueksi, rapsakka ja maistuva.
Lasagne (4-6 annosta)
Jauhelihakastike:
-1rkl öljyä
-400g naudan jauhelihee
-2 sipulia
-2 valkosipulinkynttä
-1tlk tomaattimurskaa
-1dl vettä
-1 lihaliemikuutio
-2rkl tomaattisosetta
-1/2tl suolaa
-1/4tl mustapippuria
-2tl oreganoa/pizzamaustetta
-1tl timjamia
Juustokastike:
– 50g margariinia
– 5rkl vehnäjauhoja
– 6dl maitoa
– 1/2tl suolaa
-1/4 mustapippuria
– 1/4 muskottipähkinää
– 175g juustoraastetta
Ruskista jauheliha ja hienonna sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää tomaattimurska,
vesi, liemikuutio ja mausteet. Anna hautua 10-15min.
Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito kahdessa erässä koko ajan
sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää mausteet ja 2/3
juustoraasteesta.
Voitele vuoka. Levitä pohjalle 1/4 jauhelihakastikkeesta, sen päälle 1/4 juustokastikkeesta
ja niiden päälle 3 lasagnelevyä. Toista näin vielä kaksi kertaa. Lusikoi päällimäiseksi
loput jauheliha- ja juustokastikkeesta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Kypsennä 200 asteessa 30-40minuuttia. Anna vetäytyä 10min ennen tarjoilua.
Tällä ohjeella tuli kyllä ihan mielettömän makuista lasagnea, oli kaikki kohdallaa.
Suosittelen !
Huomenna yritän ehtiä kirjoitella tästä päivästä ja vähän myös vaunu-pohdintoja
jakaa myös teidän kanssa.
Essi
Anonymous sanoo
Laitoitko pizzaan juustoraastetta? 🙂
Essi // Pieces of Miracles sanoo
Joo, siis toki pizzazza on ihan normaalisti tomaattipyre ja juustoraaste 🙂 Miksiköhän en ole sitä kirjoittanut…. ? 😀