Kaupallinen yhteistyö Finnamyl Oy kanssa
Hei ihanat ja ihanaa viimeistä torstaita ennen joulua!
Niin tasan viikon päästä on aattotohinat jo täydessä käynnissä, ehkä valmistellaan jouluateriaa tai jopa parhaimmillaan istutaan jo pöydässä nauttimassa hyvästä ruoasta ja niiden läheisimpien seurasta. Sitä ennen ollaan kuitenkin nautittu jo joulupuuro herkullisilla lisukkeilla.
Tämän ei niin tavallisen vuoden myötä jouluupuurokin valmistetaan tänä vuonna ei niin tavanomaisesti riisipuurona, vaan riisin sijaan aattoaamuna keitetään Helmi -perunasuurimoita. Tästä meillä lapset vasta innostuikin sillä ”helmipuuro” on ehdottomasti lasten suurta herkkua jo entuudestaan! Perunasuurimoista maitoon keitetty puuro on kieltämättä melkoista herkkua aikuiseenkin makuun, ja kaiken kruunaa voisilmä ja ripaus suolaa. Hauska koostumus ja pehmeä maku tekee Helmi-puurosta koko perheen herkkupuuron.
Helmi-perunasuurimo on kotimainen, helppo ja edullinen haastaja perinteiselle joulupuurolle. Lisäksi se sopii myös gluteenittomille ruokailijoille. Suurimot on valmistettu laadukkaasta perunatärkkelyksestä, joka takaa nimenomaan hauskan rakenteen ja miellyttävän koostumuksen eri ruokiin. Tiesittekö muuten, että Helmi-perunasuurimoita voi käyttää myös vanukkaan, pannukakun ja piirakan valmistukseen? Me ei olla näitä vielä kokeiltu, mutta erityisesti ekaluokkalainen hinkuisi jo Helmi-pannarin testausta.
Täällä jouluisella Helmi-puurolla herkuteltiin jo aiemmin tällä viikolla, ja sen kylkeen samalla keittelin lapsuudestani tutun rusinasopan. Tämä kombo on ihan mielettömän ihana, ja suosittelen nappaaman nämä ohjeet korvan taa ja kokeilemaan mahdollisimman pian!
H E L M I P U U R O
- 8dl täysmaitoa
- 2dl Helmi-perunasuurimoita
- hyppysellinen suolaa (omaan makuun kannattaa luottaa!)
- nokare voita (nokareen koot saat päättää itse!)
Tee näin: Lämmitä maito kiehuvaksi (maidon tulee kiehua kunnolla, jotta puuro onnistuu!). Ripottele perunasuurimot hiljalleen maidon joukkoon jatkuvasti sekoitellen. Keitä puuroa sekoitellen 8 minuuttia ja tämän jälkeen mausta suolalla ja voilla. Nosta kattila pois levyltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä muutama minuutti.
R U S I N A S O P P A
- 250g rusinoita
- 7dl vettä
- 0,5dl sokeria
- 1-2 kanelitankoa
- hyppysellinen kanelia
- 0,5dl vettä
- 1rkl sitruunanmehua
- 2rkl perunajauhoja
Tee näin: Laita kattilaan rusinat, vesi, sokeri, kanelitangot ja kaneli. Keitä kannen alla hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes rusinat ovat pehmenneet. Nosta kattila pois liedeltä, poista sieltä kanelitanko ja valmista seuraavaksi suuruste. Sekoita lasissa vesi, sitruunamehu ja perunajauho tasaiseksi nesteeksi. Kaada suuruste ohuena nauhana sopan joukkoon ja nosta kattila takaisin liedelle. Keitä juuri sen verran, että soppa pulpahtaa muutaman kerran.
Vinkki! Rusinasoppa on ihanaa lämpöisenä ja vastavalmistuneena, mutta meillä siitä tykätään vielä enemmän jääkaappikylmänä lämpöisen puuron päällä. Kannattaa siis kokeilla myös niin.
Finnamylin nettisivuilta löytyy lisää inspiroivia reseptejä, joissa voi hyödyntää Helmi-perunasuurimoita. Kannattaa käydä siis kurkkimassa siellä, mitä kaikkea näistä helpoista ja monipuolisista suurimoista voi valmistaakaan.
Mitä teillä muuten syödään jouluaamuna? Joulupuuroa vai jotain ihan muuta?
Nyt kaunista torstain jatkoa sinne kaikille! <3
x Essi
Tags : aamiaisresepti, Finnamyl, helmipuuro, joulu, reseptit, ruoka & leivonta
Jätä kommentti