Viikko sitten torstaina saatiin nautiskella harvinaisesta herkusta täällä Jyväskylässä bloggaajan näkökulmasta. Mut ja yhdeksän muuta blogistia kutsuttiin Gastropub Jaloon tutustumaan uuden ruokalistan antimiin, joka muuten on julkaistu ihan hiljattain. Mahdollisuus oli kertakaikkisen vastustamaton, joten mun oli yhdeksi illaksi pakko unohtaa tiukka linja ruokavalion suhteen. Eikä siinä, ei edes kaduttanut tuollainen syrjähyppy, ilta ja ennen kaikkea RUOKA oli mitä parhainta!
Jalo on jo entuudestaan mun yks lemppari ruokapaikka täällä Jyväskylässä. Rento, lämmin ja aito pubitunnelma välittyy ihan joka tuutista. Sisustusta, ruokaa ja henkilökuntaa myöten. Melko pitkän tauon jälkeen oli ihana päästä maistelemaan uudistuneen ruokalistan tuoreita ja aitoja makuja.
Uudistettu menu noudattaa keittiömestarin omaa luovuutta, mutta pitää myös sisällään ne vanhat tutut Jalon originaalit annokset, kuten Jalo-burgerin (oma all time lemppari!). Aidot ja raikkaat maut herätti heti alkuruokien maistelussa mielenkiinnon ja ajatus socialfoodista sai ainakin mut innostumaan ravintolassa syömisestä ihan uudella tavalla! Aina kun käydään ulkona syömässä, syödään pelkkä pääruoka, koska tuhdit annoskoot ei yksinkertaisesti jätä tilaa muulle. Socialfood – eli yhteisten annosten jakaminen keskustelun lomassa, toimi tilaisuudessakin todella hyvin alku- ja jälkiruokien kohdalla. Tää pitää pistää korvan taakse myös jatkossa ravintolaan mennessä.
Jalossa suositaan tapaa tehdä kaikki mahdollisuuksien mukaan alusta loppuun itse ja raaka-aineet tilataan lähituottajilta. Itse ainakin arvostan tätä suuresti, kaikki on fressiä ja asiakas saa tasantarkkaan tietää mitä annos sisältää. Hox hox! Allergikoille ja ruokarajoitteisille siis erityisen hyvä ruokapaikka.
Illan aikana pääsimme siis tutustumaan alkuruokiin, maistelemalla Bar menun antimia. Lisäksi jokainen pääsi valitsemaan itse pääruoan, tällä kertaa mun lautaselta löytyi Flank Steak eli grilattua naudan kuvetta. Normaalisti Jalossa tosiaan suosin törkeen hyvää burgeria, mutta tällä kertaa kun tarkoitus oli maistella uusia makuja valintani pihvinystävänä oli melko helppo. Kirsikkana kakun päällä lopuksi pöytiin kannettiin jälkiruokia jaettavaksi kahta eri sorttia kahvin kera. Jalon köyhiäritareita vaniljajädellä ja raparperikompotilla sekä aivan taivaallinen suklaamousseleivos kinuskisilla popcorneilla höystettynä. Ai että, tuosta ei paljon dinneri parane!
Ilta oli kokonaisuudessaan todella mukava ja onnistunut, oli ihan mahtavaa päästä näkemään muutamia ei niin tuttuja blogikavereita näiltä hoodeilta. Myös itse ravintolapäällikkö Jaska Lahti kunnioitti meitä läsnäolollaan koko illan ja kertoi meille heidän työtavoistaan, ravintolan arvoista ja ruokafilosofiasta. Iltaa ei voi tarpeeksi hehkuttaa, näitä siis lisää!
Iso kiitos Gastropub Jalolle vielä mielenkiintoisesta ja HERKULLISESTA illasta sekä tietysti ihanille daameille seurasta!
Kuinkas monta paikallista lukijaa sieltä muuten löytyy? Löytyykö muita Jalo-faneja?
Tags : bloggaaminen, Jyväskylä, tapahtumat, vinkit&suositukset
Mari sanoo
Ei ole kyllä tullut kertaakaan käytyä, täytyisi kyllä käydä! Minkä hintainen paikka tuo on? Ruuat näyttää kyllä todella herkullisilta! 🙂 ja tuo jälkkäri, nam! 😀
Essi sanoo
Jalo on osa S-ryhmää, joten hinnatkin on mun mielestä maltilliset, sellaset normi ravintola. Samaa tasoa kun esim. Amarillo ja Revolution 🙂 suosittelen lämpimästi, jälkkäri oli ihan paras!