Aletaampa pikkuhiljaa purkaa näitä meidän kesän juhlien reseptejä. Blogi on itsellekin aika hyvä reseptipankki, kun täältä nykyään löytyy jo hyvä määrä omia luottoreseptejä, joita voi sitten palautella täältä käsin mieleen jos joku vaihe tai ainesosa on päässyt unohtumaan. Siispä tänne virtuaaliseen reseptimuistioon on vihdoin ja viimein tallennettava myös luottopavlovan ohje, jonka löysin tänä kesänä. Tällä ohjeella onnistuu aina, ja marenkipohjista tulee nätin valkoisia tai halutessaan vaikka vaaleanpunaisia värjäämällä 😉 Enää ei siis tarvitse etsiä eikä testailla, sillä luottoresepti on löytynyt!
Tällä reseptillä on hurmattu monet vieraat tänä kesänä ja molempien lasten synttäreillä monien lemppareiksi kohosi Milan juhlissa minipavlovat sekä Noelin synttäreillä se perinteisempi marenkikakku. Mutta eipä tässä tosiaan paljon voi mennä vikaan, pavlova vaan on niin superherkullinen kesällä tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Suosittelen testaamaan ja rakastumaan tähän, jos ette vielä ole!
LUOTTOPAVLOVA (1 kakkupohja tai n. 15 minipavlovapohjaa)
4 valkuaista
2 dl sokeria
1tl perunajauhoja
1tl sitruunanmehua
TÄYTE
3dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan
Kuumenna uuni n.125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset sitten kovaksi vaahdoksi. Muista, pisaraakaan keltuaista ei saa eksyä valkuaisten joukkoon, joten ole tarkkana erottelu vaiheessa. Tee sokerista, vaniljasokerista ja perunajauhoista seos ja lisää se valkuaisvaahtoon ja jatka vatkausta edelleen. Lopuksi lisää sitruunanmehu. Levitä sitten seos leivinpaperin päälle joko pursottimen avulla minipavloviksi tai lusikan avulla noin 24cm halkaisijan kokoiseksi ympyräksi. Tee pohjiin korkeammat reunat. Sitten uuniin n.1,5 tunniksi tai tarpeen tullen hieman pidemmäksi ajaksi. Tarkkaile pohjia loppuvaiheessa. Yksi vinkki on muuten jättää ne jälkilämmölle vielä uuniin, jotta pohjat ei halkeilisi. Anna kuitenkin jäähtyä rauhassa ennen täyttöä ja tarjoilua. Sitten ei muuta kun kermavaahdot ja koristeet päälle ja nauttimaan!
VINKKI! Pavlovapohjat voi muuten valmistaa jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Ne nimittäin säilyvät ihan huoneenlämmössä useammankin päivän hyvin peitettynä!
Sitten vielä se jännittävin juttu, nimittäin Juhlahumuan kanssa järkätyn arvonnan voittaja….
ONNEA LAURA! <3 Mailiisi kolahtaa pian postia, joten kaikki arvontaan osallistuneet Laurat tarkkailkaa postianne. Toivottavasti lahjakortista on paljon iloa ja apua seuraavien juhlien järkkäilyssä!
Nyt mä lähden nukkumaan ja sen teen vikaa kertaa 26vuotiaana… Aamulla herätäänkin sitten kaksseiskana! Aika jännää tää vanheneminen, sieltä se kolmenkympin rajapyykki vaan uhkaavasti lähenee!
Kauniita unia just sulle <3
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : juhlat&tapahtumat
Mari sanoo
Kiitos, tämän kirjoitan ylös! Mulla on vielä käytössä perinteinen käsin kirjoitettu reseptivihko;)
Löytyykö sun kaikki ohjeet samasta kategoriasta? Olis kätevää, eikä tarvitsisi haeskella. Minä luen blogiasi kännykästä ja tässä ei välttämättä kaikki otsikot aukea näkyville niin en tiedä miten sulla on.
Laura sanoo
Hei, yritänpä lähestyä tätä kautta, kun sähköpostitse en ole onnistunut tavoittamaan. Voitin siis tuon Juhlahumua-arvonnan elokuussa, mutta en ole vieläkään kyseistä palkintoa saanut vaikka heti toimitin yhteystietoni. Tiedustelisinkin siis uudelleen, että mikä mahtaa olla tilanne? Muuttuukohan tässä ilo voitosta sittenkin pettymykseksi..
Essi sanoo
Moi! Nyt mailini jotain on temppuillut, sillä olen kertaalleen lähettänyt sähköpostissa lahjakortin sähköisenä. Tarkistan asian ja laitan uuden viestin tulemaan 🙂 pahoittelut että et ole sitä syystä tai toisesta vielä saanut. <3