Heipat uuteen viikkoon!
Tein tänään superherkkua arkiruokaa, joka on muuten myös tosi iisi! Tämä vilahti nopeasti instastoorissa, ja sain niin paljon kyselyitä ruokaan liittyen, että päätin jakaa reseptin myös blogiin. Tää herkku on just sellainen ruoka, mitä varmasti monessa perheessä kaivataan, kun ruokahommat on edessä vielä työ- ja päiväkotipäivän jälkeen – eli helppoa, nopeaa, ravitsevaa ja tosi hyvää!
Kyseessä on uunifetalohi, joka on saanut inspiraationsa osakseen Liemessä-blogin uunifeta pastasta. Tästä pitää meillä koko perhe, vaikka lapset ei kyllä itseasiassa suostu syömään uunissa tirisseitä tomaatteja – ne on mun lemppareita, joten se ei haittaa ollenkaan, että äidille jää muutama tomaatti enemmän!
UUNIFETALOHI (4hlö)
- lohta 700-900g
- 200g fetajuustoa
- rasia miniluumutomaatteja
- oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
- suolaa ja pippuria
Lämmitä uuni 200. Pyyhi lohen pinta talouspaperilla ja ripottele pintaan suolaa. Tämän jälkeen murskaa feta kalan pinnalle. Seuraavaksi kippaa tomaatit kulhoon, silppua sinne myös pieni kourallinen basilikaa ja sekaan vielä pari lorausta oliiviöljyä ja mustapippuria. Levitä tomaatit pellille kalan ympärille ja rouhi vielä maun mukaan pienesti pippuria ja suolaa koko komeuden päälle. Seuraavaksi uuniin ja n. 20-30min paistoa. Kalan voi tarjota esim. tuorepastan, keitetyn perunan tai salaatin kanssa.
Miten siellä sujui muuten viikonloppu? Mulla se meni osaksi töissä, ja harmitti kyllä ihan super paljon, kun tänä vuonna Habitaret jäi välistä. Somen perusteella oli niin inspiroivat messut, että olisi mielellään itsekin käynyt siellä pyörimässä!
Nyt kauniita unia!
x Essi
Seuraa blogiani Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Tags : ARKISAFKAA, inspiroivaa arkiruokaa, reseptit, ruoka & leivonta, ruokajutut
Jätä kommentti