Meillä syötiin vielä sunnuntaina kinkun roippeita, ja voin kertoa että tuolloin jouluruokakiintiö oli ylitetty jo pari päivää sitten. Meillä oli ensimmäistä kertaa tänä vuonna kotona kinkku, ja se takasikin överit. Normaalisti kun ollaan syöty jouluruokaa vain kyläillessä, mutta tänä vuonna sitä tuli vedettyä melkein tuplat. Huhu, kyllä taas sietääkin vuoden odotella noita herkkuja.
Kinkun sulattelu meillä on aloitettu keventämällä ruokaa, ja ulkoilemalla kirpakassa pakkaskelissä. Meillä jyllää edelleenkin tää ihmeen kestoflunssa, tosin Niko sai sen sunnuntaina vasta ensimmäistä kertaa, kun taas mulla ja Milalla nenät vuotaa ja yskittää ties monetta viikkoa. No jospa tää pikkuhiljaa alkaisi hellittämään koko porukalla ja ensi viikolla saadaan lomailla terveenä Espanjan auringon alla?
Instagramissa hehkuttelin pari viikkoa sitten tätä kuvissa vilkkuvaa lempiruokaani – bataattiranuja sekä kanaa ja salaattia kaverina. Tätä safkaa voisin valehtelematta vetää vaikka joka päivä. Ei siis liene yllätys, että reseptin haluan jakaa myös teille, sitä kun muutama tyyppi kerkesi myös jo toivoa.
PARHAAT BATAATTIRANUT (4 henkilölle)
2 keskikokoista pitkulaista bataattia
1tl suolaa
1tl sorkeria
valkosipulimaustetta
paprikajauhetta
mustapippuria
3rkl oliiviöljyä
Pilko bataatit melko ohuiksi tikuiksi. Laita tikut isoon kulhoon jossa voit maustaa ranskalaiset ja lisää öljy sekä mausteet perässä. Sekoita kunnolla niin, että jokainen ranskalainen on maustunut tasaisesti. Kaada tikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa 40minuuttia.
Meillä tän päivän satsi jäi vähän lötköiksi, olisi saanut pilkkoa tikut vielä ohuemmiksi. Hyvältä maistui silti!
Mitäs teillä syödään näin välipäivinä? Kuinka pitkäksi venyi kinkkujen ja laatikon vetäminen? Entä mitä teillä syödään uutena vuotena? Meillä varmaan herkutellaan perinteiseen tapaan tortilloilla kotona, muutenkin vuoden vaihde menee rauhallisissa merkeissä kotihuudeilla. Naapureiden kanssa ammutaan parit paukut ja kilistetään skumpat. Aika hurjaa!
SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA, BLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES
Tags : ARKISAFKAA, reseptit
maalaismamma sanoo
Jos haluaa keventää niin suosittelisin vaikka hunajaa sokerin tilalle 😉 Vaikka sokeria ei paljoa olekkaan niin silti hyvä hunaja on parempaa. Itse en käytä bataattiin mitään makeutusta,koska mielestäni muutenkin jo tarpeeksi makeaa 🙂 Mutta sehän on makuasia 🙂
Laura/Lillalove sanoo
Hei kannattaa ensin paistaa noita pikkasen pannulla, saa väriä ja rapeuden, sitte hetkeks uuniin 🙂
Tiia - Littlebigthings sanoo
Nams, bataattiranut on niiiin parasta! Mun vinkki muuten; huuhtele ja kuivaa ranut hyvin ennen maustamista niin ei tuu lötköjä 🙂
miiakatariina sanoo
Hei miten valmistat ton kanan! On hyvän näköistä 🙂
Laura sanoo
Nam!! Meillä tehtiin kinkun jämistä kinkkukiusausta ja pizzaa.. Ei enää kyennyt syömään sitä jouluisessa muodossaan 😀