Tiedättekö mitä tän tytön lautasella on? No koko perheen lempiruokaa – LASAGNEA! Se on lähes juhlapäivään verrattavaa spessua, kun äiti jaksaa ja ehtii vääntää ihan ite tehtyä lasagnea pöytään. Mikä teidän kotona on tälläinen superherkku ruoka, joka pistää suupielet kaikilla korviin?
Meidän lasagne ei ole ihan mitä tahansa tavaraa, vaan meidän mielestä ihan just sitä maailman parasta. Ravintoloissakaan harvoin laitetaan paremmaksi. Mehevää ja maukasta, sellaista mitä tekisi mieli vetää vielä senkin jälkeen lisää, kun maha on jo täynnä. Ei siis varmaan tarvitse kahta kertaa suositella testaamaan, sillä nyt se onnistuu, kun jaan tän herkkureseptin teillekin!
MAAILMAN PARAS LASAGNE
Tomaattijauhelihakastike
800g naudan jauhelihaa 10%
6 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2prk Mutti tomaattimurskaa
1 punainen paprika
suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa kourallinen
Valkokastike
1l maitoa
150g voita
2dl vehnäjauhoja
100g juustoraastetta
suolaa, jauhettua mustapippuria ja ripaus jauhettua muskottipähkinää
Lisäksi,
lasagnelevyjä (meidän vuokaan menee 24 levyä neljään kerrokseen), juustoraastetta ja tuoretta basilikaa pinnalle.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen, jonka jälkeen aloita jauhelihakastikkeen valmistus. Kuullota sipulit kasarissa ja lisää jauhelihat ja ruskista. Lisää joukkoon pilkottu paprika ja tomaattimurskat. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja basilikalla.
Siirry valkokastikkeen pariin ja jätä tomaattikastike pienelle lämmölle muhimaan. Kuumenna maito kattilassa ja tee suuruste toisessa kipossa valmiiksi. Sekoita huoneen lämpöinen voi ja jauhot täysin sekaisin, sen jälkeen lisää seos kuumaan maitoon kattilaan. Sekoita vispilällä ja anna kiehahtaa. Lisää sitten juustoraaste ja mausteet, sekoita samalla jatkuvasti ettei kastike pala pohjaan.
Sitten siirrytään kasaamaan lasagne. Ensimmäiseksi vuokaan tuolee reilu kasa jauhelihakastiketta pohjalle, sitten valkokastiketta useampi kauha perään, jonka jälkeen lasagnelevy kerros. Toista tämä vaihe niin, että kerroksia tulee neljä. Viimeisien lasagnelevyjen päälle tulee vielä valkokastike, sekä silputtua basilikaa ja juustoraastetta.
Paistetaan 180 asteessa noin 45-50minuuttia. Sen jälkeen nautitaankin koko porukalla ja ei voi sanoa kuin aa että miten hyvää! Tästä tulee muuten niin iso satsi, että riittää kyllä useammalle aterialle heittämällä.
Huomasin muuten, että näissä blogin resepteissä mennään aika laidasta laitaan. Superterveellisestä superherkkuihin 😀 No mutta balanssihan pitää pysyä! Katsotaan mitä ensi viikolle on luvassa…
Seuraa blogiani, Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa + Snapchat: @essipieces.
Sanna sanoo
Näyttääpä herkulliselta 🙂 Menee ehdottomasti kokeiluun!
Essi sanoo
Jee toivottavasti siellä tykätään yhtä paljon kuin täällä 🙂
Satu sanoo
Kiitti reseptistä! Täälläki tykätään lasagnesta,täytyy tehdä viikonlopuksi tällä reseptillä!
Essi sanoo
Hei ilo on mun puolella, jos tää meni kokeiluun ja etenkin jos tykkäsitte 🙂
Katja / Kurkistus sanoo
Kiitos tästä reseptistä! Kokeiltiin tätä tänään, ja oli kyllä herkkua sekä vanhempien että minin mielestä 🙂
Essi sanoo
Mahtavaa että kokeilit ja etenkin, että oli vielä teidän mieleen! 🙂
Anna / Kukkahattuäiti sanoo
Tämä menee meilläkin kokeiluun! Näyttää tosi hyvältä.