Whoppaa! Arkisafkaa tekee syksyn myötä paluun, koska nythän alkaa olla taas se aika kun ihanien kesäruokien ja grillien ääreltä siirrytään sisälle laittamaan ruokaa. Kysymys MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN? on heti tällä viikolla hyvin tehokkaasti rantautunut taas meille, joten uudet ideat on enemmän kuin tervetulleita perus makaronilaatikoiden ja nakkikeittojen rinnalle. Aion siis toteuttaa hieman kokeilevampaa kotiruokakeittiötä tänä syksynä ja parhaat palat jaan myös teille blogiin!
Tänään käytiin Milan kanssa meidän takapihan metsässä keräämässä ekat mustikat, ja lupasin iltapalaksi tehdä niistä jotain herkkua. Ensin mietin, että perus banaaniletut pannulla, mutta sitten paistohommat ei yhtään houkuttanut. Sitten muistin, että pinaattibanaanipannarin lailla voi ihan perus banaanipannariakin tehdä uunissa ja sinne sujahtaisi pieni kipollinen mustikoitakin hyvin. Kaikista parasta tässä herkussa tietysti oli se, että sitä sai meistä jokainen herkutella. Joten tää on erittäin hyvä terveellinen vaihtoehto perinteiselle pannarille, joka maistuu vauvasta vaariin varmasti!
MUSTIKKA-BANAANIPANNUKAKKU
2 reilua banaania
4 kananmunaa
muutama kourallinen mustikoita (tuoreet ja pakastetut molemmat käy)
n. 1dl kaurahiutaleita
2rkl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Surauta sauvasekoittimella banaanit, munat, kaurahiutaleet ja öljy tasaiseksi seokseksi. Sekoita lusikalla mustikat joukkoon. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada pannariseos vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20minuuttia, kunnes pannari on kauniin vaalea. Jäähdytä hieman ja nauti turkkilaisen jogurtin ja tuoreiden mustikoiden kera!
Vitsi mikä terveysherkku – SUOSITTELEN! ja sopii tosiaan pienille sormiruokailijoillekin 😉
Kertokaapas muuten mitä lempiruokia teidän 1-vuotiailla on? Nyt kun Noel saa alkaa syömään jo vapaasti, niin ideoita koko perheelle maistuviin ruokiin kaivataan lisää. Nakkaa vinkit kommenttiboxiin, kiitos isosti jo etukäteen <3
Adelfe sanoo
Tätä pitää kyllä pikimmiten kokeilla! Meilläkin on pieni sormiruokailija, joka toisinaan katsoo kummastellen miksi hänen edessään on ihan eri näköiset herkut kuin muilla. Ei taida maissinaksu olla ihan yhtä houkuttelevan näköistä kuin suklaamuffinssi 😀
Eilen tein päivälliseksi currymaustettuja broilerilihapullia, perunoiden ja currykastikkeen kanssa. Lihapulliin laitoin sipulin sijaan kesäkurpitsaa, niin tuli vähän kasvistakin mukaan. Niistä on helppo pyöräyttää yksi vähäsuolainen pulla sormiruokailijalle ennen kuin lisää suolan loppuun annokseen. (Curry on mausteseos jossa ainakin meidän maustehyllyn versiossa on myös suolaa, mutta sitä on niin vähän että uskaltaisin tuolle melkein 1-vuotiaalle kuitenkin antaa.) Kastikkeen voi maustaa reilummin, niin voi jokainen ruokailija sen avulla säätää vähän sitä annoksen mausteisuuden ja suolaisuuden astetta mieleisekseen.
Essi sanoo
Suosittelen kyllä! Tää on just niin kiva herkku, kun maistuu kaikille 🙂
Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun ehdottomasti pian! Broileriruokia on kiva saada aina uusia listalle 🙂
Katariina sanoo
Oi nam! Ihanaa saada tälläisiä vinkkejä. Olen aivan rakastunut turkkilaiseen jugurttiin, takuulla sopii hyvin tämän kanssa. <3 Ihanaa syksyä sinne!
Essi sanoo
Ihan parasta jos näistä on hyötyä! Turkkilainen jogu on täällä pitkäaikainen lemppari, menee vähän kaikessa 😀 Ihanaa syksyn aloitusta sinne <3
Kolmen äiti sanoo
Munakasmuffinsit! Sekoita kulhossa muna, mielimausteet ja herne-maissi-paprika. Voitele muffinssivuoka ja paista seoksesta suolaisia muffineja uunissa 🙂 lisäks voi toki keittää makaroni tms.
Essi sanoo
Hei kiitos vinkistä! Hauskan kuuloiset 🙂 Meillä mikromunakas on ollut nyt pari viikkoa kokeilussa, mutta näistä voisi tulla uunissa paremman makuisia!