Joku aika sitten Paula vinkkasi meidän tyttöjen Whatsapp-keskustelussa superhyvästä pastasta jota oli maistanut ystävänsä luona. Niin helpon ja yksinkertaisen kuuloista pastaa oli pakko testata itsekin noiden ylistyssanojen jälkeen. Eikä muuten turhaan, vaan tää pastaherkku oli ihan törkysen hyvää, raikasta ja tietyllä tavalla kevyen oloista syötävää, sillä sitä olisi tehnyt mieli vetää vielä santsiannoksen jälkeen lisää! Pastaa on meillä tehty viime aikoina usein, ja luulen että tää on vakiinnuttanut paikkansa jo meidän ruokapöydässä. Taas yksi varma safka joka uppoaa aikuisista lapsiin!
Pitemmittä puheitta reseptin kimppuun,
TOMAATTI-BASILIKA-PASTA
400g spaghettia tai tuorepastaa
300g kirsikka/miniluumutomaatteja
2 kourallista tuoretta basilikaa silputtuna
6 lorausta extra virgin -oliiviöljyä
2 pientä valkosipulinkynttä
1rkl punaviinietikkaa tai balsamicoa
suolaa ja mustapippuria
Keitä pasta aavistuksen al denteksi. Pilko tomaatit mielesi mukaan pastan kiehuessa, lisää ne suureen tarjoilukulhoon. Lisää sekaan basilikasilppu, öljy, ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja viinietikka. Painele tomaattiseosta nyrkillä jotta tomaatit hieman musertuvat ja maustuvat näin paremmin. Seuraavaksi kaada pastat kulhoon, sekoita nostellen, koristele vielä parmesanilla ja basilikan lehdillä ja TARJOILE! Hyvää ja helppoa kuin mikä, SUOSITTELEN!
VINKKI! Meillä isukki ainakin tarvitsee safkaan aina myös lihaa, joten yksinkertaisen pastan kanssa sopii mainiosti kaveriksi ihan vaikka perus jauheliha hyvin maustettuna tai vaikka kanafilee. Itse tykkään myös välillä heittää isona juuston ystävänä sekaan myös muutaman palan fetaa.
Mikä on sun lempparipasta? Pistäkää taas reseptejä jakoon kommenttiboxiin, kiitos!
Tags : ARKISAFKAA, reseptit, vinkit&suositukset
Eeva sanoo
http://www.valio.fi/reseptit/broileri-riisivuoka/
tämä on hyvä, helppo ja nopea! jopa meidän nirso 1v 8kk suostui tätä syömän, ja kaikenlisäksi useampana päivänä
Essi sanoo
Täytyy pistää testilistalle, kiitos tästä Eeva 🙂
Emma sanoo
Pastaa, kananfileesuikaleita, ruokakermaa, aurajuustoo ja persikan palasia! Aivan taivaallisen hyvää ja tääkin niiin helppo tehdä! Kananhan voi maustaa oman mielenmukaan ja ruokakermojakin on nykyisin vaik mitä makuja joilla saa täydellisesti itelle mieluisan pastan, omnom!
Essi sanoo
Meillä on tehty tuota, ainut vaan että persikan tilalla on ollut ananas, täytyy testata teidän versiota 🙂 Nam nam!
Satu sanoo
Parsakaali-parmakinkkupasta: pastaa, ilmakuivattua kinkkua, parsakaalia, kirsikkatomaatteja, manteleita ja juustoa. Helppoa ja maukasta ruokaa arkeen
Essi sanoo
Oi toi kuulostaa tosi hyvältä! Ehdottomasti testiin heti tällä viikolla 🙂