Kaupallinen yhteistyö Atria & Indieplace
Terkut tähän arkisen tavalliseen tiistaihin! Syksyn saavuttua kesän rennon letkeä elämäntyyli on muisto vain, ja arki on alkanut rullaamaan täysiä harrastuksineen kaikkineen. Täytyy myöntää, että itsellä meni muutama viikko ihan pää pyörällä totutellessa, kun arkirutiinit oli otettava haltuun ja samoin ajoittain tiukastikin minuuttiaikataulutetut päivät. Pikkuhiljaa tuntuu onneksi alkushokki taas hälvenevän – eiköhän tää arkirumba ala olla taas hallussa!
Kiireisessä arjessa usein isoin päänvaiva tuntuu ainakin meillä olevan se, että mitä syödään ruoaksi? Kuka ylipäätään ehtii laittaa ruoan töiden jälkeen, ennen kuin kenellekkään ehtii iskeä nälkäkiukku tai pitäisi jo joutaa harrastuksiin? Mikä ylipäätään olisi tarpeeksi nopea ja helppo, mutta samalla koko pesueelle maistuva ja jollain tasolla ravitseva ruoka?



Sanotaanko näin, että Atria Murea & Nopea on syksyn kiireisimpien iltapäivien pelastus! Kyseisiä uututuuksia testailtuani; suosittelen ihan jokaista tarttumaan näihin suomalaisesta lihasta valmistettuihin suikaleisiin hyvin herkästi, jos painii saman arkiruokakiireen kanssa kuin me. Tiedän, että teitä samassa veneessä olevia tyyppejä löytyy sieltä iso liuta! Nämä valmiiksi kypsät suikaleet ovat takuulla mureiksi paahdettuja ja maukkaita, ja ovat iso jeesi silloin, kun ruoka pitää kokata mieluiten maksimissaan vartissa. Suikaleet ovat valmiita nautittavaksi ihan sellaisenaan kylmänä vaikka salaatin kanssa, tai lämmitettynä muun ruoan joukossa. Käytännössä mielikuvitus on vain rajana, mitä kaikkea näistä kolmesta vaihtoehdosta; kanasta, possusta ja naudasta voikaan loihtia.
Me kokeiltiin suikaleita kolmeen eri reseptiin, jotka ovat niin helppoja, että perheen pienimmätkin apukokit voi olla kokkailussa mukana ja jokaisen ruoan valmistukseen menee alle vartti. Alempaa löydät ohjeet kana-pestopastaan, possuwokkiin ja herkullisiin wrappeihin.




KANA-PESTOPASTA
ruokailijoiden nälästä riippuen 6-8 hengelle.
- 500g nopeasti keittyvää pastaa
- 1pkt Atria Murea & Nopea Kana
- 1rs miniluumutomaatteja
- 1prk pestoa
- 2dl ruokakermaa
- suola & pippuri oman maun mukaan
Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi ja samaan aikaan tee kastike kasarissa. Lämmitä ensin pannulla suikaleet, ja lisää joukkoon pesto ja ruokakerma. Kun pastat ovat kypsät, lisää ne kastikkeen joukkoon ja mausta oman makuun sopivaksi suolalla ja pippurilla. Ihan viimeisenä sekoitetaan joukkoon puolitetut miniluumutomaatit. Ja näin meillä on valmis koko perheelle maistuva pasta 10 minuutissa!

HERKKUWRAPIT
4 henkilölle
- 1pkt Atria Murea & Nopea Nauta
- 4kpl isoa tortillalettua
- 2 tomaattia
- pätkä kurkkua
- salaattia
- punasipulia
- fetakuutioita
- turkkilaista jogurttia
- salsaa
Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi ja ala kasata wrappeja – tyyli on vapaa. Itse tykkään laittaa turkkilaisen jogurtin pohjalle, jonka jälkeen ladon kasvikset, seuraavaksi suikaleet ja viimeisenä feta ja salsa. Sitten koko komeus kietaistaan kasaan ja nautitaan. Kuvan mukaisia pienempiä wrappeja saa tietysti puolittamalla kasauksen jälkeen koko komeuden kahtia. Aikaa myös tähän ruokaan kului aikuiselta alle vartti, eli tarkalleen reilu 12 minuuttia.

SOPIVASTI MAUSTEINEN POSSUWOKKI
4 hengelle
- 1pkt Atria Murea & Nopea Possu
- 500g wokkivihanneksia
- n. 200g nuudeleita
- maun mukaan soijaa
- ripaus chiliä
Aloitetaan wokkipannulla paistaminen wokkivihanneksista, joissa meneekin se noin. 10min. Keitetään nuudelit valmiiksi, ja kun kasvikset on valmiit lisätään joukkoon ja viimeisenä suikaleet. Maustetaan soijalla ja chilillä ja annetaan hetki lämmetä. Tässä ruoassa kului juurikin tuo vartti, mutta jos käyttää tuoreita wokkivihanneksia niin pääsee alle kymmeneen minuuttiin!



Meidän pienimmät maistelijaraatilaiset valitsivat lempparikseen odotetusti kana-pestopastan, joka on ollut yksi lasten suosikkiruoka jo pitkään. Wrapit tuli toiseksi ja wokki kolmanneksi, mutta kaikki kolme ruokaa maistui kiitettävästi meille kaikille. Lisäksi näissä testatuissa resepteissä on myös se hyvä puoli, että periaatteessa kaikki suikaleet sopii kaikkiin ruokalajeihin myös ristikkäin. Pastaan toki vaihtaisin peston tilalle muita mausteita possun tai naudan kaveriksi, mutta kuten sanottu näiden suikaleiden kanssa voi soveltaa rajattomasti!
Luulen, että tulevana viikonloppuna testataan Atria Murea & Nopea Kanaa ekaa kertaa pizzaan!
Tags : arki, perhelifestyle, reseptit
Jätä kommentti